Modifica setarile cookie
Toate categoriile

O nouă distracție pentru turiștii de pe Litoral. Parcurile acvatice sunt la mare căutare

Your browser doesn't support HTML5 video.

În zilele în care marea e agitată și salvamarii interzic scăldatul, turiștii de pe litoral au la dispoziție în total șase parcuri acvatice.

Două dintre ele sunt nou deschise pe lacurile din Mamaia și Costinești, iar altele s-au îmbunătățit cu noi atracții anul acesta, după ce administratorii au făcut investiții. Prețurile biletelor de intrare nu sunt însă cele mai mici, iar unele sporturi se plătesc în plus.

Într-un parc acvatic de pe lacul Siutghiol, din stațiunea Mamaia, managerii au adus pe lângă trambulinele și tirolienele montate pe baloane gonflabile și un circuit de schi nautic, o instalație cu ajutorul căreia turiștii sunt trași în timp ce plutesc pe o placă, sub ochii unui instructor.

Reporter: „Mai poți?”

Tânăr: „Bineînțeles, oricând.”

Citește și
London
O fetiță a murit „de bucurie” în timp ce se dădea pe un tobogan cu apă. VIDEO

Reporter: „Senzația care este?”

Tânăr: „Senzația e foarte tare, foarte fain. Pentru amatorii de snowbord poate fi excelent."

Rafaelo, instructor parc acvatic: „Avem schi nautic, avem caiace, avem canoe, stand up paddle, avem bărcuțe cu vâsle. Acum, următoarea chestie pe care o vom construi este cablul cu rampe pentru cei profesioniști."

Aici accesul pentru două ore costă 60 de lei, iar toată ziua, 100 de lei. Îndrumarea instructorului se plătește separat și costă 200 de lei pentru copii și 230 de lei pentru adult, în zile de weekend. În Costinești, un alt parc acvatic asemănător atrage tineri dornici de adrenalină. Un bilet pentru două ore costă aici 30 de lei.

Tânăr: „E prima dată când venim aici, cel puțin pentru mine, în Costinești și e foarte frumos. Am rămas plăcut surprins."

Cel mai nou parc acvatic deschis pe litoral se află însă în stațiunea Jupiter, unde administratorii s-au gândit să ofere atât distracție pe apă, cât și relaxare pe marginea piscinei. În perioadele în care salvamarii arborează steagul roșu la malul mării, piscinele și toboganele cu apă sunt o alternativă.

Tânără: „Pe plajă nu avem prea multe opțiuni și pentru copii să se distreze și avem aici tot ce ne trebuie și pentru cei mari și pentru cei mici toboganele."

Tânăr: „Aici mă pot distra de minune cu prietenii. Apa este caldă, poți să stai în piscine. E interesant la mare. Nu știu, ba poate să fie apa rece, nu știu, e altfel."

Natalia Rotar, casier parc acvatic: „30 de lei trei ore adulții și 20 de lei copii și mai este 60 toată ziua adulții și 50 de lei copiii."

Pe întreg litoralul funcționează în total șase parcuri acvatice în stațiunile Mamaia, Eforie, Costinești, Jupiter și Mangalia. Specialiștii spun că în parcurile acvatice închise riscul transmiterii bolilor este redus grație tratării apei cu dezinfectanți pe bază de clor. Un alt proiect de parc acvatic, tot în sudul litoralului, care se întinde pe câteva hectare este programat să fie finalizat în 2022.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult