Modifica setarile cookie
Toate categoriile

O mare capitală europeană interzice tururile din bar în bar pe timp de noapte pentru a descuraja turiștii „beți”

Your browser doesn't support HTML5 video.

Veste neplăcută pentru cei cărora le plac circuitele turistice prin barurile din Praga. Autoritățile locale au interzis, din noiembrie, organizarea tururilor din local în local pe timp de noapte.

Asta din cauza gălăgiei, scandalurilor, dar și a mizeriei pe care o lasă în urmă chefliii.

Mulți turiști care merg în Praga apreciază un tur al barurilor din capitala cehă. Doritorii pot vizita în mod organizat localurile, se bucură de reduceri și, de multe ori, cheful se mută în stradă. Până la urmă, pentru că localnicii au făcut reclamații, autoritățile au luat măsuri.

Adam Zabransky, membru al consiliului municipal: „Praga cere de mult timp o soluție pentru aceste tururi ale barurilor, deoarece este evident că pentru oamenii care locuiesc aici e foarte dificil să trăiască în apropierea acestor localuri”.

Așa că plimbările între baruri au fost interzise partial, între orele 10 seara și 6 dimineața, pe motiv că generează zgomot, scandal, mizerie pe străzi și probleme de securitate. O agenție de turism a criticat decizia, numind-o "populistă".

Citește și
fest iasi
Mii de oameni s-au bucurat de spectacole dedicate zilelor orașului Iași. Dansul dronelor, printre momentele de vârf

Organizatorii care nu respectă noul program riscă o amendă de până la 4.300 de dolari.

Adam Zabransky, membru al consiliului municipal: „Nu vrem să susținem acest turism ieftin bazat pe alcool, care din păcate este încă foarte obișnuit în Praga, deoarece este un oraș ieftin. Turiștii vin din diverse locuri din Europa, la prețuri destul de rezonabile. Nu împiedicăm turiștii să consume alcool sau să se îmbete dacă vor, dar am vrea să vedem că băutul nu are loc pe străzi, ci în spațiile închise care sunt destinate acestei activități”.

Nu e prima tentativă de a rezolva problema. În 2019 a fost numit, fără succes, un așa-zis "primar nocturn", un oficial desemnat să reducă impactul vieții de noapte asupra locuitorilor.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult