Locul unde turiștii sunt invitați să doarmă în grajd: "Unii ezită"
Your browser doesn't support HTML5 video.
Mii de români în căutare de răcoare parcurg zilnic şoseaua şerpuită care taie cei mai înalţi munţi ai României doar că aglomeraţia transformă adesea plimbarea într-un coşmar.
În zonă exista însă nenumărate locuri de o frumuseţe aparte despre care puţini au auzit, cum este Tara Făgăraşului.
Ţara Făgăraşului se întinde între Munţii Făgăraş şi Podişul Transilvaniei iar de aici puteţi admira de la crestele munţilor străbătute de capre negre, până la lunca plină de pește a Oltului.
Ioana Bogdan, Asociația Țara Făgărașului: "Ca să cunoaşteţi Tara Făgăraşului trebuie să veniţi aici, de unde se poate observa toată panorama, harta Țării făgăraşului cu satele cum sunt aşezate, râul Olt, munţii Făgăraş."
Plimbarea pe Trasfăgărășan se poate transforma într-o aventură inedită dacă poposiţi la această păstrăvărie de pe Valea Arpașului. În schimbul a 5 lei pe oră, primiţi undița, iar peştele care vi se agaţă în cârlig puteţi să-l mâncaţi la faţa locului.
Turist: "Suntem în trecere spre Transfăgărășan şi fiind locaţia faimoasă am zis să ne oprim, prindem un peşte, îl gătim şi mergem mai departe
O alee terapeutică pe uscat şi o altă amenajată în apa rece de munte reprezintă cel mai la îndemână mod de a stimula circulaţia. Nu costă nimic iar beneficiile sunt imediate.
Turistă: "Este foarte fierbinte după apa rece, foarte fierbinte, picioarele zici că sunt amorţite. Relaxare, foarte multă relaxare a muşchilor, gleznele, articulaţiile lucrează mai bine, nu mai ţine nimic la încheieturi".
Între satele din zonă se remarcă Cincșorul cu biserica fortificată şi casele de oaspeţi amenajate în vechile gospodării săsești. Cele mai apreciate de turişti sunt șurile şi grajdurile.
Michael Schuster, proprietar casă de oaspeţi: "Acesta este locul unde cândva erau adăpostite animalele din gospodărie, caii şi vacile. Unii turişti ezită când le spunem că trebuie să doarmă în grajdul animalelor, dar când văd cum arată îşi dau seama că e o bună alegere."
În Tara Făgăraşului încă mai găsiţi țărănci care țes, cos şi brodează aşa cum au învăţat de la bunici. O ie migălită la război, vreme de 2 luni, poate fi un suvenir nepretut mai ales pentru romanii plecaţi la muncă peste hotare.
Făgărăşenii sunt gata oricând să vă urce în căruţa şi să vă plimbe pe dealurile cu stane sau prin pădurile racorase de la poalele munţilor. Preţul unui sejur care include o noapte de cazare, plimbare cu ghid şi picnic în natura costa, în medie, 105 euro de persoană.