Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Locul din România unde turiştii au voie să intre doar în căruţe. "Sunt zone superbe"

Your browser doesn't support HTML5 video.

Autorităţile impun reguli stricte pentru vizitarea Pădurii Letea. Practic, au închis aproape jumătate din suprafaţa acesteia şi au inaugurat 3 trasee pentru turiştii care vor să admire zona,

Aflată în comuna C.A. Rosetti Pădurea Letea este un tărâm fascinant. Cele peste 5.500 de hectare adăpostesc trei sferturi din fauna Deltei. Nu este de mirare că Letea atrage anual mii de turişti. Acum, vizitatorii pot intra în zona numai după ce achita permisul de acces în rezervaţia Biosferei Deltei Dunării în valoare de 5 lei, şi doar în prezenţa unui ghid autorizat.

În total au fost amenajate 3 trasee. Primul explorează partea de vest a Pădurii Letea, unde accesul este permis doar în căruţă. Al doilea ajunge în aria strict protejată, unde se poate face o drumeţie de 900 de metri. Iar ultimul ajunge în zona dunelor şi este mai scurt, de o jumătate de kilometru.

Cătălin Ţibuleac - guvernator ARBDD: „Sunt definite trasee turistice doua cu mijloace auto şi mijloace cu tracţiune animală şi unul doar pedestru. Sunt zone superbe, invit pe toată lumea să le viziteze dar să ţină cont că ne aflăm într-o rezervaţie naturală”.

Principala atracţie o reprezintă cei 2.000 de cai sălbatici de la Letea, care acum au şi locuri speciale pentru adăpat. Dar pentru gurmanzi zona este tentantă şi prin gastronomie. Borşul de peşte are alt gust aici.

Citește și
Cai Letea
Caii din Delta - legea nu-i apara, biologii vor sa-i elimine, iar localnicii sa-i vanda la abator

„Este pentru prima dată când venim în Deltă. De când suntem aici nu facem altceva decât să gustăm specialităţile tradiţionale. Se spune că bucătăria franţuzească este cea mai de top, pot să spun că putem concura oricând cu oricine

Autorităţile au în plan să cureţe şi cele două canale care blochează accesul pe apa spre satul Letea. Cea mai nordică pădure subtropicală din lume este şi cea mai veche arie protejată din România.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult