Hotelurile cu servicii all-inclusive au dat lovitura în acest an. Cât costă o săptămână la malul mării
Your browser doesn't support HTML5 video.
Multe dintre unitățile hoteliere au rezervări peste capacitatea de cazare, mai ales că turiștii încep să evite minutele de așteptare de la terase, iar restaurantele sunt încă închise. Hotelurile all inclusive sunt alese, de cele mai multe ori, de familii cu copii care astfel scapă de grija pregătirii meselor.
Ramona este din București și anul acesta a ales să vină în vacanță cu soțul și cu băiatul de opt ani la un hotel all inclusive din Jupiter. La fel au făcut zeci de mii de români care anul acesta nu și-au mai planificat vacanțe în Turcia sau Bulgaria la resorturi all inclusive.
Ramona: „Este mai accesibil pentru noi, este mai aproape de casă și mai ușor pentru copil. Un hotel all inclusive ne oferă posibilitatea ca copilul să meargă la locul de joacă, la piscine, să mănânce ce își dorește, să se joace și la plajă împreună cu alți copii. Au activități recreative împreună cu angajații hotelului și de aceea am ales de foarte mulți ani să venim la acest hotel.”
Femeie: „Eu cunosc zona. Ani de zile am venit, aici, la Jupiter. Îmi place, este puțin mai liniștit, mai puține fițe, pe românește mai modest și agreez asta.”
Hotelurile care oferă servicii all inclusive au stabilit un program în care turiștii să vină la masă tocmai pentru a evita aglomerația. De asemenea, preparatele se servesc doar în zona de terasă, fără acces în restaurantul din hotel. Preparatele nu sunt atinse de turiști, ci sunt protejate cu geamuri și sunt servite doar de angajații hotelului.
Ana Maria Radu, șef sala: „Am făcut trasee de deplasare, iar personalul a fost instruit cum să-I îndrume pe turiști să păstreze distanțarea socială. Am refăcut zona de servire prin protecție cu geamuri despărțitoare. Turistul nu atinge niciun obiect de la bufet, este servit de personalul nostru.”
Bărbat: „Am fost interesat să am toate facilitățile, în primul rând cazarea, masa, acces la locul de joacă, avem șezlonguri, ce înseamnă all inclusive. Avem de toate.”
În plus, Tarom a introdus acum zboruri directe către Constanța, cu plecare din marile orașe din vestul țării. Astfel, toți românii din zonă, doritori de un concediu la malul mării, vor putea ajunge pe litoral în mai puțin de o oră.
Ciprian Constantinescu, administrator complex hotelier: „Având în vedere situația generală din Europa, considerăm că suntem o destinație mult mai accesibilă și mult mai sigură din toate punctele de vedere. Mai aproape de casă înseamnă mai sigur și mai liniștitor pentru foarte mulți dintre noi, în special pentru familiile cu copii pentru care există acest hazard de a se îndepărta foarte mult și de a călători cu avionul, pentru că aici este, de fapt, pericolul principal.”
Dragoș Răducan, președinte executive Federația Patronatelor din Turismul Românesc: „Comoditatea și siguranța cea mai bună este la tine acasă, în România, iar din această cauză foarte mulți turiști preferă să vină în România în acest an și pot spune că deja hotelurile care au servicii de all inclusive sunt aproape de situația de overbooking, adică au cereri mai multe decât pot să ofere camere.”
În medie, o vacanță de o săptămână la un hotel all inclusive de trei stele în sudul litoralului se cumpără cu 2000 de lei. În nord, însă, prețurile sunt și cu 20% mai mari. 19 hoteluri au regim all inclusive pe litoral, cinci în Mamaia și restul în sudul litoralului.
Sursa: StirilePROTV
Etichete: litoral , turisti , hoteluri , all inclusive
Dată publicare: 01-07-2020 17:48