Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Festival medieval, la Sighişoara. De ce nu au fost permise concertele rock

Your browser doesn't support HTML5 video.

Cetatea Sighișoarei răsună în aceste zile de muzică și voie bună. A început Festivalul Medieval, care atrage, an de an, mii de turiști dornici să facă o călătorie în timp.

Oamenii pot să admire costume de epocă spectaculoase și să participe la tot felul de evenimente. Festivalul a ajuns la cea de-a 26-a ediție.

Domniţele şi cavalerii au revenit în cetate pentru câteva zile. Printre ei se numără şi un fost luptător în forţele speciale ale armatei, ieşit la pensie după 27 de ani.

Georgiana este pasionată de istorie şi nu putea rata evenimentul.Organizatorii au pregătit o mulţime de spectacole: turniruri, teatru în aer liber, muzica medievală şi o paradă.

Mihai Serghei, regizor festival: "Dăm posibilitatea publicului să aleagă ce-şi doreşte. Încercăm cât se poate de mult să nu mai facem incursiuni în spectacolul artistic. Cum se întâmplă la festivaluri medievale când vezi seara concerte de rock sau folk care n-au nicio treabă cu festivalul medieval."

Citește și
festival buzau
Motivul pentru care o albaneză a atras toate privirile la un festival din Buzău

Turiştii au la dispoziţiei două mii de locuri de cazare. Faima festivalului i-a făcut pe mulţi localnici să îşi deschidă pensiuni. Un cuplu a renovat o casă veche de aproape 5 secole.

De renovare are nevoie şi cetatea în sine, dar până la debutul lucrărilor mai durează.

Festivalul medieval de la Sighişoara se va încheia duminică.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult