Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Lacul din România care a intrat în Cartea Recordurilor. Scăldatul, permis doar 3 luni pe an

Your browser doesn't support HTML5 video.

România are cel mai mare lac helioterm, din lume. Este lacul Ursu atracția stațiunii Sovata. Apele sale au capacitatea de a păstra multă vreme căldura soarelui.

20 de milioane de euro a costat amenajarea spațiului din jurul lacului, iar acum autoritățile investesc și în spații de cazare.

Turiștii numeroși care vin la Sovata le sugerează să amenajeze și locuri de parcare.

Lacul Ursu a fost recunoscut și omologat drept cel mai mare lac helioterm din lume. Apa sa este dulce doar la suprafață, în rest este sărată.

Așa se explică faptul că temperatura apei crește în adâncime, ajungând chiar și la 40 de grade. Oamenii vin în special pentru tratamente reumatologice.

Lacul Ursu a fost inclus de curând în Cartea Recordurilor.

Citește și
România, o țără sigură pentru turism
Locul ocupat de România în clasamentul țărilor sigure pentru turism

Fulop Laszlo Zsolt, primar Sovata: ''Este cel mai mare lac helioterm de pe lume, al doilea, că este cel mai adânc, 18 metri adâncime, și este datat exact când s-a produs lacul 1875, 27 mai orele 11, în jurul lacului au fost investiți în jur de 20 de milioane de euro."

Turist: ''Încă o perla frumoasă prețioasă din spațiul românesc și mă bucură că România are mai multe locuri frumoase să le arate străinilor''.

Stațiunea Sovata este construită în jurul lacului Ursu. Autoritățile locale au accesat fonduri europene pentru amenajarea zonei.

În acest an vor fi renovate sau ridicate de la zero 10 unități de cazare. O vilă de acum un secol a fost transformată într-un hotel de 4 stele.

Szabo Levente, director hotel: ''Vin turiști dintr-o categorie mai înaltă cu venitui mai bune și asta ajută turismul din Sovata. Noi avem mai multe pachete, weekenduri pentru familii, city break. Prețurile noastre sunt între 400 și 600 lei''.

Scăldatul în lacul Ursu este permis doar 3 luni pe an. În 2018, peste 130.000 de turiști au vizitat zona.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult