Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Casa cu fluturi exotici, o atracție de neratat la Praid. Turist: "Nu am mai văzut aşa ceva"

Your browser doesn't support HTML5 video.

Turişti vin la Praid pentru aerosolii din salină ori pentru o baie sănătoasă în saramură. Dar aproape nimeni nu pleacă de aici fără să viziteze singură casa cu fluturi din Transilvania.

În construcţia cu arhitectură deosebită sunt găzduiţi sute de fluturi tropicali. Un incubator sub formă de ou este rezervat pentru speciile exotice.

Casa cu fluturi aparţine unui cuplu de tineri care a revenit în ţară, acum zece ani, cu această idee. Au fost inspiraţi de un loc asemănător, din Londra. Construcţia are 500 de metri pătraţi şi este amenajată astfel încât vizitatorii să poată interacţiona cu insectele colorate.

- ”Am vrut să îi arătăm copilului nostrum mai multe specii de fluturi, dar şi pentru noi e deosebit să vezi atâţia fluturaşi în acelaşi loc”

- ”Sunt foarte frumoşi şi mari şi nu am mai văzut încă aşa ceva. Mi s-a urcat pe şapcă, am colegi cărora li s-au urcat pe pantaloni, pe șlapi”

Citește și
fluturi
România își pierde fluturii. Explicațiile biologilor

- ”Au nişte culori exotice, ţi se aşază peste tot şi personal mi-a plăcut cea cu verde şi alb, mi se par super drăguţi”

Temperatura este controlată pentru ca fluturii să trăiască. Sunt hrăniţi cu fructe exotice şi li se oferă un mediu cât mai apropiat de cel din care provin.

Kilyen Melania, proprietară: ”Ca să avem acest număr de fluturi în fiecare săptămână comandam câte o tură de coconi de crisalide. Sunt crescuţi coconii la ferme de fluturi speciale din sfera tropicală.”

După vizita la acest muzeu cu exponate vii, exotice, vizitatorii pot cumpăra un suvenir tematic: cărţi sau turtă dulce în formă de fluture. Preţul unui bilet este 10 lei pentru adulţi şi 6 lei pentru copii.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult