Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Care sunt cele mai ieftine orașe din Europa, ideale pentru un city break. Ce destinații preferă românii

Your browser doesn't support HTML5 video.

Primăvara și toamna sunt sezoanele ideale pentru city breakuri, însă cei care au prins oferte bune pleacă și acum într-o scurtă vacanță.

Potrivit unui studiu, Vilnius, Lisabona și Lille sunt cele mai ieftine orașe din Europa pentru câteva zile de concediu.

Pe de altă parte, mulți români au început să viziteze și orașe din România, atrași în special de locurile unde sunt organizate expoziții sau festivaluri.

Ana, o tânără din București, și-a propus că în fiecare an să ajungă în cel puțin trei orașe diferite din Europa. La începutul lunii viitoare vă călători la Amsterdam. Că să nu cheltuiască mulți bani, studiază de fiecare dată cu atenție opțiunile de transport și cazare.

Ana Bradea, turistă: „Toată lumea îmi spunea că Amsterdam e o destinație foarte scumpă. Noi am ales de exemplu o variantă, zicem noi ieftină, pentru asta zburăm la Bruxelles, de acolo o să luăm tren sau ceva autobuz. Acolo am găsit o cazare la un preț foarte ne uităm să fie aproape de mijlocul de transport în comun”.

Citește și
Horoscop 26 noiembrie 2020, prezentat de Neti Sandu. Peștii fac un împrumut
Horoscop 31 octombrie, cu Neti Sandu. Peștii pleacă într-un city break

De altfel, arată un raport, Amsterdam se află pe primul loc în topul celor mai scumpe orașe din Europa, urmat de Belfast și Edinburgh.

La polul opus regăsim Vilnius, Lisabona și Lille. De pildă, în capitala Portugaliei, cu toate că au crescut prețurile pentru cazare, mâncarea e accesibilă, iar în Lille, cazarea e mai ieftină cu aproape o treime decât în alte locuri.

Cosmin Vasile, reprezentantul unei agenții de turism: „Un city break presupune 3-4 zile de cazare, un zbor, un hotel poziționat central sau poate nu central cu acces facil la o linie de autobuz sau de metrou”.

Să nu uităm că în cele din urmă toate drumurile duc acasă, adică în România. Motiv pentru care tot mai mulți români au început să viziteze și orașele din țara noastră.

Preferat de turiști este Brașovul unde numai în primele trei luni ale acestui an s-au cazat peste 500.000 de persoane. În top se mai află București, Cluj și Sibiu.

Tânăr: „Am fost în Iași, în Oradea, Sibiu, Cluj, orașele din județul Constanța. Clujul mi se pare un oraș foarte frumos, foarte multe lucruri de vizitat, mâncarea foarte bună:”

Pe lângă toate acestea, activitățile culturale atrag mulți turiști.

Călin Ile, președintele de onoare al federației Hoteliere din România: „Cred că e relevant exemplul Timișoarei de anul trecut în timpul expoziției Brâncuș, în care am văzut un flux foarte mare în special de bucureșteni care au mers să vadă expoziția în timpul capitalei culturale.”

Peste trei milioane de români au ales destinații din țară doar în primele trei luni ales acestui an, arată datele statistice.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult