Băile Herculane încep să renască. Mii de turiști din țară și din afară și-au petrecut vacanțele în stațiune vara aceasta
Your browser doesn't support HTML5 video.
Și cum toți vor o amintire cu statuia lui Hercule, locul e deja aglomerat mare parte din zi.
Acum 25 de ani, soții Ghițea din Cluj-Napoca își uneau destinele lângă statuia lui Hercule. Acum vor să marcheze momentul în același loc, dar și să vadă cum s-a schimbat stațiunea.
Eufemia Ghițea, turistă: „Chiar ne gândeam să avem o fotografie făcută atunci, să ne poziționăm tot așa, să simulăm ceea ce a fost cândva și să ne bucurăm de ce a fost”.
Gabriel Ghițea, turist: „E foarte frumoasă stațiunea. S-ar putea și mai mult, dar este ok așa cum este”.
Turiștii de vara aceasta sunt primiți cu parcuri frumos aranjate și cu un pod complet reabilitat - vorbim despre primul pod din Europa construit în curbă, cu un secol și jumătate în urmă. Reconstrucția acestuia a costat 7 milioane de lei.
Turist: „Se vede ceva, aici era o ruină acum 3-4 ani de zile, era o basculantă și 2-3 muncitori, acum s-a amenajat, e spațiu verde, e altceva, e un început”.
Investiții s-au făcut și în hotelurile din stațiune.
Turistă: „Să veniți aici să cheltuim banii în țara noastră, nu în afară pentru că și aici sunt condiții extraordinare, chiar extraordinare, să veniți să vedeți”.
Cătălina Iovan, reprezentantă hotel: „Un hotel modern în care s-au investit peste 15 milioane de euro, cu clinică de balneoterapie modernă, un centru SPA, terase exterioare pentru plaje, avem mulți oaspeți străini din afară”.
Apa de izvor este o altă atracție a stațiunii, pentru care oamenii stau la coadă chiar și zeci de minute.
Turist: „Eu vin de la Filiași, de câte ori am ocazie vin și iau, o păstrez la răcoare în pivniță și este foarte bună de băut”.
Turist: „Am stat o dată două ore jumate”. Rămâne însă nerezolvată problema celor aproape 50 de clădiri istorice, care sunt sub sechestru într-un dosar penal.