Modifica setarile cookie
Toate categoriile

1 Mai fără mici. Clienții rafinați au mâncat pastramă de oaie Suffolk și friptură Limousine

Your browser doesn't support HTML5 video.

Grătarele s-au aprins de 1 mai nu doar pentru mici și ceafă de porc. În apropierea Bucureștiului, din unele restaurante au răzbătut miresme aparte, de oaie Suffolk, o rasă care, spun cunoscătorii, nu are atât de mult iz de oaie și de vită.

 

Sunt pentru clienții care au umblat prin țări străine și au descoperit acolo aceste gusturi rafinate.

În fața clienților cu pretenții, un bucătar așează o farfurie cu pastramă de oaie Suffolk, cartofi în coajă prăjiți în untură la foc de lemne și multe feluri de murături făcute în casă.

Parfumul despre care vorbește bucătarul se obține greu. Carnea trebuie ținută șapte zile la marinat și alte șapte în lada frigorifică, astfel încât aromele de boia, sare, piper și usturoi să se împrietenească.

Oaia Suffolk este o rasă căutată și crește ca Harap Alb: se poată îngrășa câte un kilogram în fiecare zi. În plus, crescătorii spun că nu are acel miros specific cărnii ... de oaie.

Citește și
munte
100 de kilograme de carne, pregătite pentru turiștii care petrec 1 Mai în Poiana Brașov

La o fermă din apropierea Bucureștiului, proprietarul crește vaci Limousine și a deschis recent și un restaurant în care își primește clienții doar în weekend. În meniu este și friptura din văcuță Limousine, care se vinde cu câteva sute de lei și care este considerată de mulți cea mai savuroasă carne franțuzească.

Viorel Grigore: "E format un strat de grăsime, un strat de carne și foarte delicioasă la gust, se taie, se mănâncă proaspăt, niciodată nu se mănâncă congelat aici".

La fel de proaspăt, se laudă gazdele, este și peștele. Domnii care se relaxează pe marginea lacului pot comanda la sfârșitul zilei o porție făcută chiar din captura lor.

Bucătarul ne spune că preparatele, cu cât sunt mai simple, cu atât sunt mai gustoase.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult