Modifica setarile cookie
Toate categoriile

O profesoară de limba română este lăudată de gigantul IT Microsoft pentru metodele moderne de predare

Gigantul IT Microsoft laudă o profesoară din România pentru modul în care a ales să predea elevilor săi, folosind metode moderne.

Membră a unui program derulat de Microsoft, care se numește ”Microsoft Innovative Educator”, Mirela Tanc, profesoară în Oradea, a învățat la rândul ei cum să folosească internetul și tehnologia de la un profesor din India, Rashmi Kathuria, în 2016.

În prezent, ea a adunat aproape 90 de ”insigne” și certificări Microsoft, după ce a demonstrat că știe să folosească platformele din tehnologie în învățământ.

”Îmi place să lucrez cu elevii. Munca mea mă inspiră și mă motivează. Întotdeauna mă determină să vreau mai mult de la mine. Sunt de părere că profesorii îi pot ajuta pe copii să descopere lucruri, să reflecte și să ofere inspirație”, spune ea, potrivit Microsoft.

La cursurile ei, Mirela folosește celebrul joc Minecraft, dar și aplicații precum OneNote, Sway, Skype sau Paint 3D pentru a determina elevii să asimileze într-un mod mai plăcut informațiile.

Citește și
anton anton
Anton Anton, propus ministru: "Eu sunt profesorul de fluide". Ce a spus despre apocalipsă

”Ca profesor de limba și literatura română, la început n-am crezut că Minecraft mă va ajuta. Apoi, însă, m-am gândit la o modalitate prin care să încurajez elevii să citească, folosindu-se de capacitățile lor. Le-am cerut să recreeze scene din cărți în jocul Minecraft, înainte de a le analiza.

Și, ca să recreeze o scenă, bineînțeles trebuiau mai întâi să citească, fiind mult mai motivați, comparativ cu o metodă clasică de școală”, spune profesoara Mirela.

Pe site-ul Microsoft se arată că Mirela Tanc este o profesoară din România pentru care ”învățământul este mai mult decât o profesie - este o pasiune care a definit toată cariera ei, de peste 20 de ani”.

Ea a reprezentat România la summit-ul ”Education Exchange (E2)” și va ajuta la organizarea unei conferințe în luna februarie, care se numește ”Teaching in the 21st Century” - unde va da exemple de ”practici bune” - eveniment la care vor participa profesori din lumea întreagă.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult