Modifica setarile cookie
Toate categoriile

A fost capturat unul dintre cei mai duri lideri teroriști. El l-ar fi ars de viu pe pilotul iordanian

Your browser doesn't support HTML5 video.

Un comandat foarte important al grupării teroriste Statul Islamic a fost capturat recent în Irak. Se bănuiește că el ar fi fost cel care a decis execuția pilotului iordanian care a fost ars de viu în 2015.

Potrivit Daily Mail, comandantul ISIS se numește Saddam al-Jamal și împreună cu el au mai fost prinși încă 3 teroriști.

Saddam al-Jamal este unul dintre cei mai importanți membri ai Statului Islasmic ajuns în închisoare, el fiind văzut ca unul dintre posibilii comandanți supremi ai acestei grupări. El a ajuns cunoscut pentru brutalitatea sa și pentru faptul că ținea să decapiteze personal prizonierii.

Serviciile secrete din Iordania cred că el este principalul vinovat pentru uciderea brutală a pilotului Forțelor Regale Iordaniene Muath al-Kasasbeh, în 2015. Acesta a fost doborât în Raqqa, Siria, în decembrie 2014, iar câteva săptămâni mai târziu Statul Islamic a publicat o înregistrare video pe internet în care arăta cum pilotul este ars de viu într-o cușcă - imagini care au șocat întreaga lume.

Al-Jamal a fost acuzat de comiterea mai multor atrocități, inclusiv participarea la masacrul care a avut loc în provincia siriană Deir Ezzor, în 2014, unde au fost uciși 700 de membri ai unui trib care se ridicase împotriva Statului Islamic.

Citește și
raqqa
Dezvăluirile unui fost asasin al grupării ISIS. ”Am ucis peste o sută de oameni. Nu îmi pare rău”

Anterior, el a fost comandant în Armata de Eliberare Siriană și lider al unui grup islamist ”moderat”, aliat al puterilor occidentale, care se numea Ahfab al-Rasoul.

De asemenea, el este suspectat de faptul că ar fi ordonat uciderea unor copii, uneori chiar în fața părinților acestora.

În 2014, oficialii irakieni au susținut că al-Jamal a ucis o întreagă familie, după ce părinții nu ar fi dat voie fiicei lor să se mărite cu el. Iar pe rețelele de socializare de pe internet, al-Jamal apare deseori pozând cu capete de oameni.

El este unul dintre cei 4 lideri ai Statului Islamic, capturați de forțele irakiene, după ce au fost păcăliți să vină din Siria în Irak cu niște mesaje false pe rețeaua Telegram.

Irakienii au folosit un telefon care fusese capturat de la un șef ISIS, Ismail al-Eithawi, pentru a trimite mesaje prin care cereau ca cei 4 lideri teroriști să vină în Irak.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult