Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un proiect ambițios: În câțiva ani, oamenii ar putea locui și munci în adâncul oceanelor

O companie britanică vrea să mute oamenii sub apă. Planul său are la bază un habitat subacvatic numit sistemul Sentinel, care ne-ar permite să locuim și să lucrăm la adâncimi de 200 de metri, timp de până la o lună.  

DEEP, care activează în domeniul tehnologiei oceanice, a cumpărat un fost centru de scufundări dintr-o mină inundată de lângă Bristol, Marea Britanie, pe care îl folosește ca centru de cercetare și campus, notează CNN.

Sistemul Sentinel este compus din module interconectate și poate fi utilizat pentru scopuri variate, de la colectarea de date despre chimia oceanelor până la excavarea epavelor istorice. Habitatul este scalabil și poate fi configurat în diferite forme, putând fi folosit atât pentru o misiune de șase persoane, cât și pentru o stație de cercetare de 50 de persoane.

Compania își propune să asigure prin acest sistem o prezență umană permanentă sub apă, așa cum Stația Spațială Internațională (ISS) a permis oamenilor să trăiască și să lucreze în spațiu începând cu anul 2000.

Citește articolul integral pe spotmedia.ro.

Citește și
oceanul pacific
SOS global. Nivelul apei al celui mai mare ocean din lume crește rapid. Paradisul amenințat

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult