Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un laureat Nobel explică ce a aflat, împreună cu Stephen Hawking, despre maşina timpului

Your browser doesn't support HTML5 video.

Astrofizicianul Kip Thorne, laureat al premiului Nobel și bun prieten cu Stephen Hawking, a explicat pentru Ştirile PRO TV de ce nu crede că o maşină a timpului ar putea funcţiona vreodată.

Astrofizicianul Kip Thorne, laureat al Premiului Nobel pentru Fizică în 2017, cunoscut și pentru că a fost consultant la celebrul film "Interstellar″⁣, este în România și a explicat ce riscăm dacă producem o maşină a timpului, în cadrul unui interviu acordat lui Vitalie Cojocari, corespondent Știrile PRO TV. 

„Cred că nu vom călători niciodată în timp. Presupun că de fiecare dată când o civilizaţie extrem se avansată încearcă să construiască o maşină a timpului, se auto-distruge atunci când respectiva civilizaţie o porneşte", a spus Kip Thorne.

"Legile fizicii prezic că obiectul care călătoreşte în timp trece prin maşina timpului şi se întoarce exact în momentul din care a plecat. Deci dacă ai început cu o particulă, ajungi să ai două particule identice în acelaşi loc şi în acelaşi moment, apoi 4, apoi 8, şi tot aşa. Se creează o explozie atunci când porneşti o maşină a timpului.”

Dacă cineva ar inventa şi pune în funcţiuneo maşină a timpului, „suntem destul de siguri că va avea loc o astfel de explozie, dar nu suntem siguri cât de puternică va fi explozia”, mai spune Kip Thorne.

Citește și
Stephen Hawking
Stephen Hawking: "Omenirea mai are de trait 1000 de ani". Solutia pe care o propune pentru supravietuirea rasei umane

Stephen Hawking şi cu mine am studiat acest lucru independent unul de altul şi la final am căzut de acord că puterea exploziei e controlată de un set de legi ale fizicii pe care nu le înţelegem, numite legile gravitaţiei cuantice. Mă aştept ca în 20-30 de ani să cunoaştem aceste legi, deci vom şti şi dacă maşinile timpului se auto-distrug sau nu."

"Acesta cred că va fi marele progres. Şi chiar dacă nu se auto-distrug, credă că suntem foarte departe de a avea tehnologia necesară pentru fabricarea lor. Dar am şti dacă o civilizaţie mult mai avansată decât a noastră ar putea deţine maşini ale timpului. Asta cred că am putea şti în circa 30 de ani", a conchis astrofizicianul.  

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult