Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Țara care va lansa în spațiu un satelit din lemn. Vrea să construiască habitate de lemn pentru oameni pe Lună și pe Marte

Oamenii de știință din Japonia speră să lanseze primul satelit din lemn în spațiu, după ce și-au asigurat un loc pe o rachetă SpaceX care va fi lansată la sfârșitul acestui an.  

O echipă de la Universitatea din Kyoto și compania de exploatare forestieră Sumitomo Forestry au anunțat săptămâna aceasta că au finalizat construcția sondei LignoSat de 10 centimetri cubi, scrie Independent.

Fabricat din lemn de magnolie, LignoSat este suficient de durabil pentru a rezista în mediul spațial ostil, conform testelor la sol efectuate de cercetători.

Asamblarea satelitului nu a necesitat niciun adeziv sau șuruburi, bazându-se în schimb pe o tehnică tradițională japoneză. Se speră că această metodă, precum și materialul durabil din care este făcută, vor ajuta la reducerea poluării spațiului și la promovarea utilizării materialelor durabile în spațiu.

Citește și
NASA analizează un obiect căzut pe o casă în Florida
O casă din Florida a fost lovită de un obiect căzut din spațiu, găurind acoperișul. NASA face verificări. VIDEO

Dacă are succes, cercetătorii susțin că ar putea deschide calea pentru ca stațiile spațiale și chiar habitatele de pe alte planete să fie făcute din lemn.

„Extinderea potențialului lemnului ca resursă durabilă este semnificativă”, a spus Takao Doi, profesor la Universitatea Kyoto.

„Ne propunem să construim habitate umane folosind lemn în spațiu, cum ar fi pe Lună și Marte, în viitor”.

Lansarea unui al doilea satelit din lemn este deja în pregătire

Cercetătorii intenționează să colecteze date despre modul în care se comportă lemnul în spațiu, inclusiv temperatura sa internă, geomagnetismul și cantitatea în care se extinde și se contractă în medii cu gravitație scăzută.

Lansarea este programată pentru septembrie de la Centrul Spațial Kennedy din Florida, cu un al doilea satelit realizat din lemn, numit LignoSat-2, deja în curs de dezvoltare.

Un alt satelit din lemn proiectat de WISA Woodsat a fost inițial programat să fie lansat în 2021, dar proiectul a fost amânat.

Startup-ul a declarat la acea vreme pentru The Independent că misiunea sa era de a „crea un viitor dincolo de combustibilii fosili”, demonstrând că este posibilă utilizarea materialelor regenerabile pe bază de lemn în aplicații solicitante.

O actualizare din 2022 spunea că proiectul era în „modul de așteptare” după lansarea întârziată, deși au fost date noi actualizări.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult