Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Studenții din Galați au inventat o pastă vegetală tartinabilă, cu care merg la un concurs

Your browser doesn't support HTML5 video.

Studenții de la Facultatea de Știință și Ingineria Alimentelor din Galați vor participa la cel mai important concurs de inovație în alimentație din Europa cu biscuiți proteici și o pastă vegetală tartinabilă.

Cu acest preparat inventat de ei au câștigat etapa națională și speră să obțină un rezultat bun și mai departe.

Produsul a fost creat de studenți în laboratoarele Facultății de Știință și Ingineria Alimentelor din Galați. Este o pastă vegetală tartinabilă, care vine la pachet cu biscuiți din făină integrală de grâu, cu adaos de pudră proteică de cânepă.

Daniela Istrati, șef de lucrări, Facultatea de Știință și Ingineria Alimentelor: "O gustare care dorim noi să fie consumată între mese de către toți consumatorii, în special de consumatorii care au un program foarte încărcat. Oricând și-l pot lua la pachet."

Hemp Mini Meal, așa a fost botezat, este bogat în proteine și fibre. În plus, mai conține ardei gras copt și morcov.

Citește și
proteste Facultatea de Litere
Protest inedit față de OUG 7. Ce solicită elevii și studenții din România

Eugenia Pricop, șef lucrări, Facultatea de Știință și Ingineria Alimentelor: "Conține aproape toți aminoacizii esențiali. Aduce un aport caloric de 500 de kilocalorii, care reprezintă 25% din necesarul zilnic, calculat la o dietă de 2000 de kilocalorii."

Costul unui astfel de pachet, după cum a fost calculat de studenți, se ridică la aproximativ 5 lei. Cu acest produs, echipa din Galați va reprezenta România, în octombrie, la Koln, la faza europeană a celui mai important concurs de inovație în domeniul alimentar.

Profestor doctor Camelia Vizireanu, decan, Facultatea de Știință și Ingineria Alimentelor: "Sperăm la un premiu pe podium și, de ce nu, chiar și marele premiu. Și să confirmăm încă o dată că potențialul tinerilor din România de creare a produselor alimentare sănătoase este foarte mare."

Anul trecut, o echipă de la Facultatea din Galați a câștigat marele premiu al concursului cu înghețată Whoopie Ice. Produsul este în curs de brevetare și mai mulți întreprinzători sunt interesați să îl introducă pe piață.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult