Modifica setarile cookie
Toate categoriile

O companie din Olanda produce locuințe cu ajutorul unei imprimante 3D

O companie din Olanda foloseşte imprimante 3D pentru a produce primele case de acest tip care să şi fie locuibile, relatează Futurism.

În momentul de faţă, există cinci case construite în acest mod, fiecare cu forma şi mărimea ei unică, relatează Futurism. De altfel, grație modului de utilizare al imprimantei 3D, arhitecţii pot construi locuinţe sub orice forme.

Deocamdată, locuinţele sunt construite pe bucăţi, care ulterior sunt transportate la faţa locului, unde sunt montate. Echipa speră, însă, ca la un moment dat să aibă posibilitatea transportării imprimantei la locul de ridicare al clădirii.

Citește și
arma plastic
Un american creează arme cu ajutorul unei imprimante 3D. Avertismentul experților în securitate

Compania Van Wijnen nu este, însă, singura care face astfel de locuinţe. În primăvara acestui an, o firmă din Statele Unite a produs o locuinţă din ciment, cu ajutorul unei imprimante 3D, în mai puţin de 24 de ore.

În ciuda acestor succese, metoda construirii de clădiri cu ajutorul imprimantelor 3D este încă la început, existând semne de întrebare cu privire la rezistența acestor structuri și cu privire la impactul pe care-l au asupra mediului.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult