Motivul pentru care ne confrutăm cu o invazie de țânțari. Întreaga Europă este afectată
Ca urmare a temperaturilor ridicate, urmate de vremea umedă s-a înregistrat și o creștere accentuată a infecțiilor cu virusul West Nile, în comparație cu ultimii patru ani.
Până la mijlocul lunii august, în Europa, au fost înregistrate 400 de cazuri de îmbolnăvire cu acest virus transmis de țânțari, dintre care 22 de decese, potrivit Centrului European de Prevenire și Control al Bolilor (ECDC).
Printre țările afectate se numără Italia, Grecia, Ungaria, Serbia și România, scrie The Guardian.
"Țânțarii și căpușele au sânge rece și sunt afectate de temperaturile mai ridicate. La temperaturi mai mari, numărul țânțarilor crește mai repede, la fel și agenții patogeni pe care îi poartă", a declarat profesorul Jan Semenza, care conduce evaluarea științifică pentru ECDC.
Anul acesta, condițiile climatice au creat haos în Europa și în afara ei, înregistrându-se un număr crescut de encefalite cauzate de căpușe, în Europa Centrală și de Sud.
Cercetătorii prevăd că riscul transmiterii febrei Dengue, Chikungunya și virusului Zika, ar putea crește și în Europa ca urmare a schimbărilor climatice.
Toate cele trei, care sunt în mod obișnuit purtate de țânțarul Aedes Aegypti, pot fi, de asemenea, transmise de o specie diferită, cum ar fi țânțarul TigrU, din ce în ce mai des întâlnit în țările europene, inclusiv Italia și România.
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!