Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Experți: Testele de coronavirus detectează fragmente de virus mort

Testele folosite pentru depistarea coronavirusului sunt atât de sensibile încât ar putea detecta fragmente de virus mort, rămase în urma unor infecții vechi, spun oamenii de știință britanici, potrivit BBC.

Majoritatea oamenilor sunt contagioși timp de aproximativ o săptămână, dar ar putea ieși pozitivi și după câteva săptămâni. Cercetătorii spun că acest lucru ar putea duce la o supraestimare a nivelului actual al pandemiei.

Profesorul Carl Heneghan, unul dintre autorii studiului, a explicat că, în loc să dea un rezultat de tip „da” sau „nu” atunci când detectează prezența unui virus, testele ar trebui să aibă un punct limită, astfel încât cantități foarte mici de virus să nu declanșeze un rezultat pozitiv.

Practic, o persoană care cu o cantitate mare de virus activ în organism și o alta cu fragmente de virus dintr-o infecție deja eliminată, ar primi același rezultat - pozitiv - al testului.

El crede că detectarea urmelor vechi de virus ar putea explica parțial de ce numărul cazurilor crește în timp ce internările în spital rămân la același nivel.

Citește și
alegeri
Alegeri locale 2020. Harta online cu lista completă de candidați din România

Cercetătorii de la Oxford au analizat datele a 25 de studii în care specimene de virus din teste pozitive au fost ținute în laborator pentru a vedea dacă se vor dezvolta.

Această metodă de „cultură virală” poate indica dacă testul pozitiv a detectat un virus activ. care se poate reproduce și se poate răspândi, sau doar fragmente de virus moarte care nu se vor dezvolta în laborator sau la un pacient.

 

 

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult