Doi fizicieni au stabilit formula pentru o pizza perfectă. Care este secretul
Într-o lucrare intitulată "Fizica pentru coacerea pizzei perfecte", publicată la începutul acestui an în jurnalul ArXiv, fizicienii Andrey Varlamov de la Institutul de Supravectoare, Oxizi, Alte materiale și dispozitive inovatoare și Andreas Glatz de la Universitatea Northern Illinois au colaborat cu antropologul alimentar Sergio Grasso pentru a ajunge la stabilirea unei formule pentru o pizza perfectă.
Se pare că secretul unei pizza perfecte se referă la termodinamica cuptoarelor din cărămidă pe care le folosim pentru coacerea unei cruste perfecte. Focul care arde intr-un colt, incalzeste peretii curbati si pardoseala din piatra a cuptorului pentru a produce conditiile perfecte pentru o placinta coaptă in mod egal.
În condiții ideale termodinamice, se poate savura, în exact două minte, o pizza Margherita pregătită la cuptor din cărămidă încălzit la 330 grade C.
Autorii au elaborat o ecuație și pentru pregătirea unei pizza la cuptorul electric. Astfel, temperatura din cuptor trebuie să ajungă la 230 de grade C, iar aluatul trebuie să se rumenească timp de 170 de secunde.
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!