Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Descoperirea incredibilă făcută de un cățel, în timp ce săpa în curte

Scout, un labrador în vârstă de opt luni, a descoperit în grădina stăpânilor un dinte provenind de la mamut lânos, care datează 13.000 de ani.

 

În luna septembrie, stăpânul cățelului a observat că acesta a început să sape o groapă în grădina locuinței de pe insula Whidbey, situată la nord de Seattle.

„Am observat că se plimba prin curte cu ceva în gură”, a spus Kirk Lacewell, care inițial a crezut că este vorba despre o piatră, conform site-ului KOMO.

În următoarea zi, a observat că Scout se joacă cu același obiect, ceea ce i-a stârnit suspiciuni.

„A doua zi, mi s-a părut că e ceva suspect. Mă întrebam care e treaba, ce e așa special la acea piatră. Parțial, arăta ca un os. Arăta ca un os acoperit cu ceva și care începuse să se tocească”, a adăugat Lacewell.

Citește și
Cairo, antichitate, mumii, descoperire
Sarcofage vechi de peste 3000 de ani, găsite la sud de Cairo. Surpriza trăită de arheologi

De aceea, el a fotografiat obiectul misterios și a trimis pozele Muzeului de Istorie Naturală și Cultură din Burke. Când a fost contactat de oamenii de știință, a descoperit că obiectul găsit de câinele său provine din dantura unui mamut lânos și are în jur de 13.000 de ani.

„Paleontologii au decis că provine de la un mamut lânos și că e parte din dintele unui astfel de animal preistoric”, a mai spus el.

Potrivit cercetătorilor, animalele au trăit în zonă în Epoca de Gheață. Cu toate acestea, colțul mamutului nu este o raritate, astfel că stăpânul îl poate păstra.

„Dinții se păstrează mai bine decât alte părți provenite de la mamuți”, a explicat Andrea Godinz, de la Muzeul Burke.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult