Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cercetătorii au găsit soluția pentru a salva ultimii doi rinoceri albi. Despre ce este vorba

Cercetătorii au creat doi embrioni de la ultimii rinoceri albi nordici rămași în lume, pentru a-i salva de la extincție.

 

Ultimii doi rinoceri albi, Fatu și Najin, sunt femele și trăiesc centrul de conservare OI Pejeta din Kenya. Ultimul mascul, Sudan, a murit anul trecut, fapt ce a îngrijorat comunitatea, informează CNN. Oamenii de știină au anunțat miercuri că au fertilizat cu succes embrionii pe care i-au colectat de la cele două femele luna trecută. Aceștia vor fi folosiți pe o mamă surogat, deoarece femelele nu pot purta singure o sarcină. „Acum cinci ani părea că producerea unui embrion de rinocer alb nordic era un scop ce nu putea fi atins. Astăzi l-am atins”, a declarat Jan Stejskal de la Grădina Zoologică în care Najin și Fatu s-au născut.

Centrul de conservare din OI Pejeta a primit două femele și doi masculi din această specie în 2009 de la o Grădină Zoologică din Cehia. Ambii masculi au murit, rămânând doar femelele. Sudan a murit în martie anul trecut, iar celălalt mascul în 2014. Cât timp rinocerii erau în viață, cercetătorii au prelevat probe pentru a le folosi într-o reproducere viitoare, fapt care s-a și întâmplat, potrivit CNN. De obicei, rinocerii sunt vizați de braconieri, pentru coarnele lor care ar vindeca diverse afecțiuni. Cu doar două exemplare rămase, experții spun că este o cursă contra cronometru încercarea de a lupta împotriva dispariției acestei specii. Rinocerul negru vestic a dispărut acum câțiva ani, din cauza braconierilor. Toate cele cinci specii de rinoceri rămase pe planetă sunt considerate în pericol, potrivit grupului de conservare Salvați Rinocerii.

Citește și
Cum a sfârștit un bărbat care voia să vâneze un rinocer pe cale de dispariție
Cum a sfârșit un bărbat care voia să vâneze un rinocer pe cale de dispariție

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult