Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cercetătorii americani au creat o nouă variantă de Covid cu o mortalitate de 80% la șoareci

Cercetătorii americani au dezvoltat o nouă variantă de Covid - o combinație între Omicron și tulpina care a apărut prima dată în Wuhan - care are o rată de mortalitate de 80%, potrivit Boston Herald.

Oamenii de știință de la Universitatea Boston au extras proteina spike de la Omicron, pe care au atașat-o variantei originale de SARS-CoV-2 care a apărut în Wuhan și a declașnat pandemia.

Apoi au testat noua variantă pe șoareci și au descoperit că 80% dintre aceștia au murit în urma expunerii la virus. Când un grup similar de șoareci a fost expus doar la varianta Omicron, aceștia au avut doar simptome moderate ale bolii.

„La șoareci, în timp ce Omicron cauzează o infecție moderată, non-letală, virusul cu Omicron-S provoacă o formă severă a bolii, cu o rată de mortalitate de 80%”, au scris cercetătorii în lucrarea științifică.

Aceștia au infectat și celule umane cu varianta hibrid și au descoperit că la om este de cinci ori mai infecțioasă decât Omicron.

Datele sugerează că această variantă creată în laborator este cea mai contagioasă formă a virusului de până acum.

Aceștia au mai notat că, deși proteina spike este responsabilă pentru rata de infectare, modificările la alte părți ale structurii virusului determină mortalitatea.

Oamenii de știință americani precizează însă că această variantă probabil nu ar la fel de letală în cazul oamenilor.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult