Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Anunțul experților. Noul virus ar putea reveni în fiecare an: „Este foarte posibil”

Noul virus s-ar putea întoarce în fiecare an, potrivit cercetătorilor chinezi.

 

Specialiștii din China susțin că noul coronavirus nu va dispărea și că va reveni cel mai probabil în valuri, precum gripa, transmite bloomberg.com.

Este puțin probabil ca noul virus să dispară așa cum a făcut-o SARS în urmă cu 17 ani, deoarece infectează unii oameni fără a provoca simptome evidente, precum febra.

Cei infectați cu SARS s-au îmbolnăvit grav. Odată ce au fost carantinați, virusul s-a oprit din a se răspândi. În schimb, China încă descoperă cazuri asimptomatice de coronavirus în fiecare zi, în ciuda faptului că a luat măsuri pentru a ține epidemia sub control.

„Este foarte posibil să fie o epidemie care va coexista cu oamenii pentru o perioadă lungă de timp și care este sezonieră”, transmite cercetătorul Jin Qi.

Citește și
elevi
Unii elevi s-ar putea întoarce la școală, dar vor fi obligați să respecte anumite reguli

Un consens se formează între cercetători și guvernele din întreaga lume, cu privire la faptul că virusul nu ar putea fi eliminat, în ciuda măsurilor care au fost luate.

Unii experți în sănătate publică solicită ca virusului să i se permită să se răspândească într-un mod controlat în rândul populației tinere.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult