Modifica setarile cookie
Toate categoriile

A fost descoperit un virus care a stat captiv într-un lac înghețat 50.000 de ani. Avertismentul lansat de cercetători

Oamenii de știință se tem că o nouă pandemie ar putea apărea după ce un virus care a stat captiv într-un lac înghețat timp de aproape 50.000 de ani a fost descoperit.

Experții în boli avertizează că mai mulți viruși mortali ar putea apărea odată cu topirea permafrostului, scrie The Sun.

Virusul a fost descoperit sub un lac din Yakutia. Se crede că este cel mai vechi virus „în viață” de până acum.

El infectează organisme unicelulare și nu ar reprezenta o amenințare pentru oameni, spun experții.

Profesorul Jean-Michel Claverie, care a condus studiul, a emis un avertisment dur pentru autoritățile medicale în prima actualizare semnificativă privind virușii „vii” din permafrost din 2015.

Echipa sa a spus că până la o cincime din pământul din emisfera nordică este susținut de permafrost, care, dacă este lăsat să se dezghețe, ar putea dezlănțui un șir de microbi mortali apăruți acum mii de ani.

Citește și
Spitalele de pediatrie sunt pline. Sezonul virozelor a adus un virus periculos, chiar dacă nu este nou
Spitalele de pediatrie sunt pline. Sezonul virozelor a adus un virus periculos, chiar dacă nu este nou

„Acest lucru sugerează în mod greșit că astfel de apariții sunt rare și că «virușii zombi» nu reprezintă o amenințare pentru sănătatea publică”, a transmis prof. Claverie.

Omul de știință a izolat 13 tipuri de virus din șapte mostre de permafrost siberian antic și le-a analizat doar pe cele care au infectat o amibă cunoscută sub numele de acanthamoeba.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult