Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Steaua - Dinamo, urmările unui derby violent: huligani căutați de poliție, pagube de zeci de mii de euro și amenzi uriașe

Your browser doesn't support HTML5 video.

Înfruntarea dintre Steaua si Dinamo s-a încheiat cu o victorie pentru clubul Armatei, dar și cu amenzi usturatoare după circul pe care l-au făcut suporterii celor două echipe.

Gazdele trebuie să plătească 33.000 de lei, însă s-au ales și cu daune de zeci de mii de euro, pentru că indivizi căutați acum de poliție au incendiat scaunele și au distrus băile din arena sportivă. Noua arenă din Ghencea a costat 100 de milioane de lei.

Reprezentanților clubului Armatei li se reproșează că au lăsat suporterii să intre în stadion cu torțe, dar și cu bannere cu mesaje interzise.

Și firma privată de pază a stadionului a fost sancționată de Jandarmerie cu 5.000 de lei, pentru că suporterii au putut să intre în stadion cu articole pirotehnice și chiar să dea foc la scaune.

Potrivit conducătorilor clubului Steaua, daunele provocate de suporterii agresivi se ridică la 15-20.000 de euro. Mai multe grupuri sanitare au fost distruse, dar a fost afectat și gazonul.

Citește și
meci steaua dinamo
Amenzi după meciul Steaua-Dinamo. Mai mulți suporteri au fost ridicați pentru audieri | FOTO
Peste 15 suporteri au primit interdicție pe stadioane

De altfel, suporterii celor două echipe s-au încăierat de mai multe ori până să pătrundă în stadion și a fost nevoie de intervenția mascaților ca să se potolească. Potrivit Jandarmeriei, 14 indivizi au fost predați poliției până la ora începerii meciului după ce au distrus mobilier stradal, au aruncat cu petarde și au tulburat ordinea și liniștea publică. Alți patru au fost prinși cu droguri sau cu arme albe.

La finalul intervențiilor, 17 huligani au primit interdicție de a mai pătrunde pe stadioane timp de 6 luni sau un an.

Potrivit cifrelor poliției, anul trecut peste 300 de suporteri aveau emise pe numele lor astfel de interdicții.

La derby au asistat si fostul ministru al Apărării, Vasile Dîncu, dar si fostul selecționer al naționalei, generalul Anghel Iordanescu.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult