Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Roberto De Zerbi și-a găsit echipă. Italianul va antrena o fostă câștigătoare de Liga Campionilor

Italianul Roberto De Zerbi, care s-a despărţit de echipa engleză Brighton, este noul antrenor al lui Olympique Marseille, cu care a semnat un contract pe trei ani, a anunţat clubul din Ligue 1, citat de presa internaţională.  

Marseille indicase în această săptămână că a ajuns la un "acord de principiu" cu De Zerbi, care în weekend a devenit oficial tehnicianul echipei al cărei adversar a fost în sezonul trecut, în Europa League, când era la Brighton.

Stagiunea 2023-2024 a fost una agitată pentru Marseille, care a avut trei antrenori şi a încheiat campionatul doar pe locul 8, ratând calificarea în viitoarea ediţie a cupelor europene. În Europa League, formaţia din Hexagon a a ajuns până în semifinale.

Olympique Marseille are în palmares, printre altele, și o Ligă a Campionilor. Gruparea franceză a câștigat trofeul în 1993, după ce a trecut în finală de AC Milan, scor 1-0.

De Zerbi, în vârstă de 45 de ani, a fost jucătorul echipei CFR Cluj între 2009 și 2010.

Citește și
anglia euro 2024
Anglia s-a calificat cu mari emoții în „sferturile” EURO 2024, după o răsturnare incredibilă de scor în duelul cu Slovacia

Fost antrenor la Sassuolo şi Şahtior Doneţk, De Zerbi a preluat-o pe Brighton în septembrie 2022, "pescăruşii" reuşind o primă campanie foarte bună în Premier Legue sub comanda sa, în sezonul 2022-2023. Însă, după plecările mai multor jucători de bază (Mac Allister, Caicedo, Sanchez), Brighton a ocupat doar locul 11 în ediţia 2023-2024 a campionatului englez.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult