Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Protestele din Barcelona afectează și lumea fotbalului. El Clasico a fost anulat

Protestele din Catalonia afectează inclusiv lumea fotbalului. Federaţia spaniolă a decis vineri să amâne "El Clasico" ce urma să se dispute pe 26 octombrie între Barcelona şi Real Madrid, una dintre întâlnirile cele mai vizionate de pe planetă.

Inițial, La Liga (Prima ligă spaniolă) a cerut Federației Spaniole de Fotbal ca "El Clasico" să se dispute pe Santiago Bernabeu, și nu pe Camp Nou, așa cum era programat inițial.

Cererea venea în contextul în care pe 26 octombrie a fost anunţat un protest de masă faţă de condamnarea la închisoare a celor 9 lideri separatişti catalani.

Camp Nou, stadionul Barcelonei, pe care urma să se desfășoare meciul, are o capacitate de 98 787 de locuri, fiind cel mai mare stadion de fotbal din Europa.

Duelul titanilor

 

Citește și
protest barcelona
A treia zi de proteste violente în Barcelona. Avertismentul TAROM

El Clásico este confruntarea între cele mai puternice echipe din Spania, Real Madrid și Barcelona. Real Madrid a câștigat duelul de 95 de ori, FC Barcelona de 95 de ori și s-a terminat la egalilate de 51 de ori.

Pe plan european, Real Madrid a câștigat de 13 ori Liga Campionilor UEFA , de două ori Cupa UEFA și de două ori Supercupa Europei.

FC Barcelona a câștigat de 5 ori Liga Campionilor UEFA, Cupa Cupelor UEFA de patru ori și Supercupa Europei de 5 ori.

Real Madrid deține în palmares 13 trofee europene, în timp ce FC Barcelona 15. Real Madrid a câștigat 33 de titluri în La Liga, iar FC Barcelona 26 de titluri.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult