Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Momentul viral în care un sportiv pierde medalia de aur la o diferență de 0,01 secunde după ce a sărbătorit prea devereme

Câștigarea unei medalii de aur este o misiune foarte grea. Drept urmare, sportivii doresc să poată sărbători și să se bucure de momentul lor.

Cu toate acestea, pentru patinatorul sud-coreean Jung Cheol-won, decizia de a sărbători o fracțiune de secundă prea devreme l-a costat pe el și pe coechipierii săi un loc pe podium – și o scutire de la serviciul militar obligatoriu, scrie CNN

Jung a făcut parte din echipa sud-coreeană formată din trei oameni care a participat luni la finala de ștafetă de patinaj viteză masculină de 3.000 m de la Jocurile Asiatice de la Huangzhou din China.

Tânărul de 27 de ani, care patina ultima etapă a cursei, s-a apropiat de linia de sosire chiar înaintea lui Huang Yu-Lin din Taiwan.

Crezând că are medalia de aur asigurată, Jung a ales să ridice mâinile în sus și să nu ajungă la linia de sosire.

Fără ca el să știe, Huang și-a întins un picior înainte și a reușit să-l învingă.

Drept urmare, Taiwan a terminat cu un timp de 4:05.692 pentru medalia de aur, Coreea de Sud trecând linia pe locul doi cu un timp de 4:05.702, ceea ce înseamnă că Taiwan a câștigat aurul la o diferență de 0,01 secunde. India a terminat pe locul trei cu un timp de 4:10.128.

După cursă, Jung și-a cerut scuze pentru modul în care și-a încheiat ultimul tur.

„Am făcut o greșeală destul de mare”, a spus Jung, potrivit Reuters. „Nu am venit cu viteză maximă la linia de sosire. Mi-am lăsat garda jos prea devreme. Îmi pare foarte rău."

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult