Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Jim Brown a murit. Legendarul jucător din NFL, actor la Hollywood și susținător al drepturilor civile avea 87 de ani

Jim Brown, legendarul jucător de fotbal american care a devenit un erou de acțiune la Hollywood și un activist pentru drepturile civile, a murit la vârsta de 87 de ani.

Jucătorul din Pro Football Hall of Fame a murit liniștit în locuința sa din Los Angeles, joi seară, a anunțat soția sa, potrivit BBC.

Brown, născut în Georgia, a condus echipa Cleveland Browns la titlul de campion al Ligii Naționale de Fotbal în 1964 și a fost ales de trei ori cel mai valoros jucător al NFL.

El a fost unul dintre primele superstaruri ale acestui sport, pe măsură ce acesta câștiga în popularitate și la televizor.

"Pentru lume a fost un activist, actor și star de fotbal. Pentru familia noastră a fost un soț, tată și bunic iubitor și minunat. Inimile noastre sunt frânte", a scris soția sa, Monique, într-o postare pe Instagram.

Citește și
Srichand Hinduja
A murit capul celei mai bogate familii din Regatul Unit. Miliardarul avea 87 de ani

Cei de la Cleveland Browns au scris pe Twitter că a fost o "legendă, lider, activist, vizionar".

El a jucat pentru echipă între 1957 și 1965, iar o statuie cu el a fost ridicată în fața stadionului lor în 2016.

A fost numit de două ori cel mai bun jucător de fotbal american al secolului XX, de către agenția de știri Associated Press și Sporting News.

Jim Brown, star și la Hollywood

De asemenea, este considerat unul dintre cei mai mari jucători de lacrosse și a fost inclus în National Lacrosse Hall of Fame în 1984.

S-a dedicat actoriei și a jucat în peste 30 de filme, printre care Any Given Sunday (1999), de Oliver Stone, și The Dirty Dozen (1967), un clasic al celui de-al Doilea Război Mondial, filmat în Anglia.

În westernul 100 Rifles (1969), a jucat alături de Raquel Welch, iar cei doi au intrat în istorie pentru prima scenă de dragoste interrasială dintr-un mare film de la Hollywood.

Brown s-a dedicat, de asemenea, activismului social, fondând Negro Industrial and Economic Union pentru a acorda împrumuturi antreprenorilor de culoare.

În 1988, a inițiat programul Amer-I-Can, care avea ca scop ajutarea copiilor defavorizați și reformarea membrilor de bande.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult