Modifica setarile cookie
Toate categoriile

FOTO. Proteste în India după ce a fost inaugurată o statuie a lui Cristiano Ronaldo. „Este un sacrilegiu!”

O statuie recent dezvelită a starului portughez Cristiano Ronaldo a împărțit în două tabere opinia publică în India.

Plasată în orașul Calangute, în vestul statului Goa, unde fotbalul este extrem de popular, oficialii speră că statuia lui Cristian Ronaldo va inspira tinerii.

Dar Goa este, de asemenea, o fostă colonie lusitană, și s-au împlinit 60 de ani de când statul a fost eliberat de Portugalia.

Criticii spun că jucătorii de fotbal locali ar fi trebuit să fie omagiați, mai ales că mai mulți foști și actuali membri ai echipei naționale a Indiei sunt din Goa.

"Sunt foarte dezamăgit să aud că a fost ridicată statuia lui Ronaldo. Învățați să ne mândrim cu propriile noastre icoane, precum Samir Naik și Bruno Coutinho", a declarat un localnic din Goa pentru agenția de știri IANS, citată de BBC.

Citește și
Cristiano Ronaldo - 2
Cristiano Ronaldo anunţă că va mai avea doi copii. Georgina este însărcinată cu gemeni

În timpul inaugurării statuii, unele persoane au fluturat steaguri negre în semn de protest, a relatat ziarul Times of India.

Echipa de fotbal a Portugaliei este populară în Goa și, datorită trecutului colonial, mulți localnici au trăit în Portugalia sau au rude acolo.

„Condamnăm acest lucru”

Însă unii oameni din statul indian consideră că este o insultă amplasarea statuii în timpul celebrării a 60 de ani de când Goa a obținut în sfârșit independența față de Portugalia, lucru care s-a întâmplat la 14 ani după ce restul Indiei a fost eliberată de sub dominația britanică.

„Ridicarea unei statui a unui fotbalist portughez în acest an este un sacrilegiu. Condamnăm acest lucru. Sunt mulți luptători pentru libertate în Goa și acum au fost insultați”, a declarat Guru Shirodkar, activist de dreapta, citat de IANS.

Michael Lobo, un deputat local din partea partidului de guvernământ Bharatiya Janata Party (BJP), a postat pe Twitter o fotografie cu el însuși alături de statuie, spunând că aceasta a fost instalată "la cererea tinerilor noștri" pentru a-i inspira "să ducă fotbalul la înălțimi mai mari".

Cristiano Ronaldo, atacantul lui Manchester United, nu a făcut niciun comentariu public cu privire la statuia din India.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult