Modifica setarile cookie
Toate categoriile

F1: Max Verstappen a cucerit al treilea său titlu consecutiv de campion mondial

Pilotul olandez de Formula 1 Max Verstappen și-a asigurat sâmbătă al treilea titlu de campion mondial al piloților, după ce a câștigat 13 din cele 15 curse din sezonul 2023.

Pilotul olandez Max Verstappen (Red Bull) a cucerit al treilea său titlu consecutiv de campion mondial de Formula, sâmbătă, pe circuitul Lusail, după ce coechipierul său, mexicanul Sergio Perez, a abandonat în timpul cursei de sprint din cadrul Marelui Premiu al Qatarului.

Verstappen nu avea nevoie decât de trei puncte pentru a obţine titlul, iar mexicanul era singurul care mai putea întârzia încununarea sa. Perez a fost nevoit să abandonez după ce a fost acroşat de francezul Esteban Ocon (Alpine), în al 11-lea tur, astfel că nu mai conta ce clasare obţinea Verstappen, care era al treilea în acel moment.

Verstappen, în istoria F1

Max Verstappen (26 ani) va pleca din pole position, duminică, în Marele Premiu al Qatarului, în căutarea celei de-a 14-a victorii în 17 curse în acest sezon. El a stabilit în această stagiune şi recordul de victorii consecutive (zece), având şi două victorii în cele patru curse de sprint.

Cursa de sprint, care a avut 19 tururi, a fost câştigată de australianul Oscar Piastri (McLaren), urmat de Verstappen, în timp ce pe locul al treilea s-a clasat britanicul Lando Norris (McLaren).

Citește și
Max Verstappen
Max Verstappen a câştigat Marele Premiu de Formula 1 al Belgiei. Olandezul a plecat în cursă de pe poziţia a 14-a

Verstappen este al cincilea pilot din Formula 1 care a cucerit trei titluri consecutive de campion mondial, după Juan Manuel Fangio (patru - 1954-1957), Michael Schumacher (cinci - 2000-2004), Sebastian Vettel (patru - 2010-2013) şi Lewis Hamilton (patru - 2017-2020), potrivit Agerpres.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult