Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Declarațiile lui Jordan Chiles despre controversa privind medalia de bronz de la JO: „E vorba despre culoarea pielii mele”

Jordan Chiles se destăinuie în primul său interviu despre cum a afectat-o decizia de a-i retrage medalia de bronz de la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024.

Gimnasta în vârstă de 23 de ani a câștigat medalia de bronz la exercițiul la sol la Jocurile Olimpice de la Paris, de luna trecută și a urcat pe podium alături de Simone Biles din echipa SUA, care a ocupat locul al doilea, și Rebeca Andrade din echipa Braziliei, care a câștigat aurul, citează Yahoo News.

Jordan Chiles a fost ulterior lipsită de medalie, iar gimnasta română Ana Bărbosu a primit în schimb distincția. Jordan Chiles a comentat anterior decizia controversată într-o declarație împărtășită pe Instagram la 15 august.

„Nu am cuvinte. Această decizie mi se pare nedreaptă și este o lovitură grea, nu doar pentru mine, ci pentru toți cei care mi-au susținut călătoria”, a spus ea.

Aproximativ o lună mai târziu, ea a abordat public situația în timp ce participa la Forbes Power Women's Summit miercuri, 11 septembrie, potrivit People.

Citește și
Ana Barbosu si Jordan Chiles
Jordan Chiles vrea să ia înapoi medalia acordată de TAS Anei Bărbosu. „Vor face ceea ce trebuie”

„Cel mai mare lucru care mi-a fost luat a fost că a fost recunoașterea a ceea ce am fost. Nu doar sportul meu, ci persoana care sunt. Pentru mine, nimic din ceea ce s-a întâmplat nu are legătură cu medalia. Este vorba despre culoarea pielii mele”.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult