Ce salariu are Leonard Doroftei în Canada. "Lucrez fără pauză". "Moșul", numit "impostor" și "cerșetor" în România
"Moșul", care în prezent are 53 de ani, a luat-o de la zero în Montreal. Doroftei și-a deschis o sală de box și este decis să găsească un puști capabil să-i calce pe urme. Pentru ca acest lucru să devină realitate, fostul campion mondial muncește zilnic.
"Lucrez de luni până luni, fără pauză. Câștig cam 5.000-6.000 de dolari canadieni (3.400-4.000 de euro). Am avut nevoie de o schimbare. Nu mă regăseam, tot ce făceam era împotriva mea. Am stat de vorbă cu niște ziariști și a doua zi au scris că sunt cerșetor.
Sau impostor. Titlul a fost groaznic, toată lumea a început să mă facă cerșetor. E dureros, e urât. Nu am cerșit nimic. Nu mai îmi găseam locul absolut deloc. M-a tras în jos locul acasă. Viața pe care am dus-o, de uzură, m-a obosit. Nimic nu se mai lega. Devenisem băiatul rău, dar eu n-am făcut rău nimănui.
A trebuit să fac o schimbare, dar decizia a fost rea, le-am schimbat iar viața copiilor, i-am dus în altă lume. Doar că ei mă iubesc, suntem o familie și au înțeles. O perioadă, probabil. Va trebui să iau o decizie cât de curând", a declarat Leonard Doroftei, potrivit gsp.ro.
Pe lângă banii pe care îi câștigă în Canada, "Moșul" mai încasează din România o rentă viageră în valoare de aproximativ 2.000 de euro.
Leonard Doroftei, carieră de invidiatNăscut la Ploiești, Leonard Doroftei a început să practice boxul la vârsta de 14 ani la clubul Prahova Ploiești. Între 1986 și 1988 a cucerit în fiecare an titlul național la juniori.
A obținut cinci titluri naționale la seniori în 1992, 1993, 1994, 1996 și 1997.
A câștigat medalii de bronz la Jocurile Olimpice de la Barcelona în 1992 și la Atlanta în 1996. De asemenea, a fost campion mondial în 1995 și campion european în 1996 și 1997.
Palmaresul său la amatori: 239 de victorii și 15 înfrângeri.
În 1997, Leonard Doroftei a devenit boxer profesionist, iar pe 5 ianuarie 2002 a cucerit titlul de campion mondial profesionist la categoria semi-ușoară a versiunii WBA, după ce l-a învins la puncte pe argentinianul Răul Horacio Balbi.
Pe 31 mai, la București, Leonard Doroftei a luptat din nou împotrivă lui Balbi, românul impunandu-se iar. A urmat meciul cu americanul Paul Spadafora, contând pentru unificarea titlurilor WBA și IBF, la categoria semiușoară. Desi conform statisticilor Leonard Doroftei a punctat de 344 de ori, în timp ce Spadafora de 259 de ori, cei trei judecători au dat decizia de egalitate.
Pe 24 octombrie 2003, Leonard Doroftei a pierdut titlul de campion mondial WBA, după ce meciul programat la București împotrivă panamezului Miguel Callist a fost anulat pentru că românul a depășit greutatea categoriei sale la cântarul oficial.
Doroftei s-a retras din activitatea sportivă pe 24 iulie 2004, după lupta pierdută împotrivă canadianului Arturo Gatti contând pentru centura WBA de la o categorie superioară.