Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Casillas a anunțat că a fost victima hackerilor, după ce pe contul său oficial a fost postat un mesaj în care spune că e gay

Fostul mare portar Iker Casillas, campion mondial cu naţionala de fotbal a Spaniei în 2010, a anunţat că a fost victima hackerilor, după ce pe contul său verificat de Twitter a fost postat un mesaj în care se afirma că este homosexual, transmite AFP.  

”Contul meu a fost spart. Din fericite, acum totul este în ordine. Le cer scuze tuturor celor care mă urmăresc. Şi, bineînţeles, toate scuzele mele comunităţii LGBT", a reacţionat Casillas (41 de ani), duminică după-amiază, după ce a şters mesajul precedent.

În cursul zilei, pe contul său de Twitter a fost publicat următorul mesaj: "Sper că mă veţi respecta: sunt gay".

Ulterior, fostul său coechipier la naţionala Spaniei, Carles Puyol, a răspuns cu un mesaj ironic, sugerând că nu este vorba de un anunţ real: "Este timpul să povestim despre relaţia noastră, Iker", a scris Puyol, însoţind mesajul său cu emoticoane.

Casillas, fostă vedetă a lui Real Madrid, este o mare figură a sportului spaniol după tripla istorică Euro-Mondial-Euro reuşită de "La Roja" între 2008 şi 2012.

Citește și
Julio Cesar
Portarul Julio Cesar, dupa eliminarea Spaniei de la Campionatul Mondial de Fotal 2014: "Casillas merita respectul nostru"
Singurul fotbalist care și-a recunoscut homosexualitatea a criticat mesajele lui Casillas și Puyol

Relaţia sa foarte mediatizată cu ziarista Sara Carbonero, pe care a sărutat-o în direct imediat după câştigarea CM 2010, a făcut deliciul presei, înaintea răsunătoarei lor despărţiri din 2021. Ei au doi copii.

Mesajele publicate pe conturile lui Casillas şi Puyol l-au făcut să reacţioneze pe Joshua Cavallo, singurul fotbalist care şi-a recunoscut homosexualitatea şi care evoluează într-un campionat de primă divizie, în cel al Australiei (A-League).

"Iker Casillas şi Carles Puyol glumesc şi se distrează pe tema coming-out-ului în fotbal, e trist. Este o experienţă dificilă prin care trebuie să treacă orice persoană din comunitatea LGBTQ+. Să văd cum modelele mele şi legende ale acestui sport se amuză pe seama coming-out-ului şi a comunităţii mele este dincolo de lipsă de respect", a scris Cavallo.

În urmă cu un an, în octombrie 2021, mijlocaşul, pe atunci în vârstă de 21 de ani, a postat pe reţelele de socializare un videoclip în care spunea: "Sunt fotbalist şi sunt gay". Postarea a fost vizionată de şapte milioane de ori în 24 de ore.

În Spania, a treia ţară din lume care a legalizat căsătoria între persoane de acelaşi sex, în 2005, deschiderea către LGBT+ rămâne un tabu în fotbalul profesionist masculin. Niciun jucător în activitate în La Liga nu a făcut pasul până în prezent.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult