Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Atacantul Thomas Muller şi-a anunţat retragerea din naţionala Germaniei. „Calităţile sale de lider lasă o amprentă uriaşă”

Atacantul Thomas Muller, campion mondial cu Mannschaft în 2014, a anunţat că se retrage din echipa naţională de fotbal a Germaniei, după ce selecţionata antrenată de Julian Nagelsmann a fost învinsă de Spania cu 2-1.

Mijlocaşul Toni Kroos şi-a încheiat cariera, după eliminarea echipei Germaniei, în timp ce şi portarul Manuel Neuer cântăreşte dacă va mai continua să joace pentru echipa reprezentativă.

Muller şi-a făcut debutul la naţionala Germaniei în martie 2010 şi a adunat 131 de selecţii, fiind al treilea într-un clasament naţional all-time, după Lothar Matthaeus (150) şi Miroslav Klose (137).

După ce Germania a părăsit prematur Cupa Mondială din 2018, după faza grupelor, selecţionerul Joachim Loew a renunţat în 2019 la Muller, precum şi la fundaşii Mats Hummels şi Jerome Boateng.

Thomas Muller a revenit în lotul naţional la EURO 2020, la care Germania a fost eliminată de Anglia, în optimi. La EURO 2024, pe teren propriu, Muller a jucat din postura de rezervă în meciul de debut, cu Scoţia (5-1), precum şi în partida cu Spania, din sferturi.

Citește și
Gaza, tancuri, Israel
Israelul cere NATO să impună Iranului mai multe sancţiuni: „Duşmanul nostru este şi al vostru”

Chiar dacă nu există o confirmare oficială din partea jucătorului, fostul internaţional Lothar Matthaeus a salutat cariera pe care a avut-o Muller la echipa naţională.

''Un mare jucător părăseşte echipa. Cred că doreşte doar să se concentreze pe echipa de club, Bayern Munchen. Apariţiile sale, succesele sale, golurile sale şi, pe deasupra, calităţile sale de lider lasă o amprentă uriaşă'', a declarat Matthaeus la Magenta TV, post la care este consultant.

Bild a precizat că jucătorul doreşte să îşi ducă la capăt contractul cu Bayern, până în 2025.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult