Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Alexia Tatu a câștigat finala de la Wimbledon, în competiția junioarelor sub 14 ani

Alexia Tatu a câștigat finala românească de la Wimbledon, în competiția destinată junioarelor sub 14. Ea s-a s-a impus cu scorul de 7-6 (7-2), 6-4, în fața compatrioatei Andreea Soare.

Alexia Tatu, din Buzău, era favorita numărul 1 la câștigarea turneului. Cealaltă finalistă, Andreea Soare, din Medgidia, a fost cap de serie numărul 5.

 

Cele două junioare au ajuns în finală fără să piardă vreun set. Alexia Tatu, cap de serie numărul 1, a trecut în semifinale de argentinianca Sol Ailin Larraya, cu scorul de 6-3, 6-0, în timp ce Andreea Soare, favorita numărul 5 a turneului, a trecut de britanica Isabelle Britton tot în două seturi, 6-0, 7-5.

Potrivit gsp.ro, acesta a fost primul an în care pe terenurile de la All England Club a fost organizat și un turneu destinat juniorilor U14.

În grupe, cele două sportive din țara noastră au obținut numai victorii. Astfel, Alexia Ioana Tatu le-a învins pe Giselle Isabella Guillen (Australia), cu 6-2, 6-4, pe Marianne Angel (Mexic), cu 3-6, 6-0, 10-2 și pe Arabella Loftus (Marea Britanie, favorita numărul 7), cu 6-1, 6-0.

La rândul său, Andreea Diana Soare a câștigat partidele cu Aishwaraya Jadhav (India), scor 6-3, 6-2, cu Aishi Das (Noua Zeelandă), scor 6-4, 6-4 și cu Mika Stojavljevic (Marea Britanie), scor 1-6, 6-4, 10-3.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult