Modifica setarile cookie
Toate categoriile

A murit Paolo Rossi, atacantul care a condus naţionala Italiei la victorie în Cupa Mondială din 1982

Marele fotbalist Paolo Rossi, campion mondial cu naționala Italiei în 1982, a murit la 64 de ani, în noaptea de miercuri spre joi.

Paolo Rossi a murit din cauza unei "boli incurabile", scrie Gazzetta dello Sport, fără a da mai multe detalii despre natura acestei boli. Soția sa, Federica Cappelletti, a postat miercuri seară pe Instagram o fotografie în care apar împreună, cu mesajul "pentru totdeauna". 

 

Cine a fost Paolo Rossi

 

Paolo Rossi s-a născut în 195. În 1982, atacantul a condus naționala Italiei către câștigarea Campionatului Mondial din 1982 înscriind șase goluri și astfel primind Gheata și Balonul de Aur. A mai jucat şi la Como, Juventus, Vicenza, Perugia, Milan şi Hellas Verona. În 1987, Paolo Rossi s-a retras. 

 

Citește și
PSG şi Istanbul Başakşehir - 5
Meciul PSG - Istanbul Başakşehir, suspendat după cuvintele rasiste ale arbitrului de rezervă Sebastian Colţescu
VIDEO: cele 6 goluri marcate de Paolo Rossi pentru naţionala Italiei la CM din 1982

 

 

În VIDEO vezi cele 6 goluri marcate de Paolo Rossi la Cupa Mondială din 1982, care i-au adus Italiei titlul

Paolo Rossi a fost unul din cei trei jucători care au câștigat de-a lungul timpului toate cele trei trofee acordate în cadrul unui Campionat Mondial (Gheata de Aur-golgetereul competiției, Balonul de Aur - cel mai bun jucător și Cupa Mondială), alături de Garrincha în 1962 și Mario Kempes în 1978.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult