Modifica setarile cookie
Toate categoriile

„Salvați Copiii” desfășoară campania „Rămâi aproape de copilul tău” pentru ajuta copiii cu părinți plecați în străinătate

Your browser doesn't support HTML5 video.

După ce părinții lor au fost nevoiți să plece la muncă în străinătate, mii de copii au rămas acasă, în România. Bunicii sau rudele nu pot înlocui însă relaţia cu mama sau cu tatăl.

Bărbat: „Copiii îi lasă la bunici şi părinţii pleacă afară la lucru . Reporter: „La cât timp se văd ?” Bărbat: „O dată, de două ori pe an. Copiii se descurcă, că au grijă bunicii de ei şi e ok până la urmă, dar nu e chiar ca atunci când au părinții lângă ei.”

Bărbat: „Eu nu sunt de acord să lăsăm copii singuri. Dacă plecăm îi luăm şi pe ei. Trebuie să rămână lângă părinţi.”

Bărbat: „E mai bine să-l iau cu mine. Mai bine stau să muncesc pe mâncare cazare şi altele, dar să am familia lângă mine.”

Reprezentanții organizației atrag atenția că lipsa părinţilor poate avea efecte dramatice pentru cei mici.

Citește și
campanie Polizu
Campanie pentru Maternitatea Polizu. Avem nevoie de spitale noi sau măcar renovate

Mihai Gafencu, președintele organizației „Salvați Copiii”: „Am observat de ani de zile, de peste o decadă, cazuri care au ajuns până la disperare a unor copii care şi-au abandonat școala. Şi stările ce duc la tulburări de ordin psihiatric uneori şi nu în ultimul rând la consecinţa apropieri de substanţele de abuz.”

Laura Beatrice Bondar, purtătorul de cuvânt al poliției de frontieră Oradea: „Această activitate este sprijinită de Poliţia de Frontiera în al doilea an consecutiv.”

La sfârşitul anului trecut, peste 76 de mii de copii din România aveau cel puțin un părinte plecat la muncă în străinătate. Doar 26% vorbesc zilnic cu părinţii. 5% dintre ei nu comunică însă deloc cu ai lor.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult