Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Zeci de case și sute de gospodării sunt inundate. Cele mai mari pagube, în Teleorman

Your browser doesn't support HTML5 video.

Zeci de case și sute de gospodării au fost inundate în sudul țării, în urma ploilor abundente din ultimele zile. Peste 1500 de hectare de culturi sunt sub ape! Cele mai mari pagube sunt în județul Teleorman.

La Drăgănești-Vlașca, apa atinge în unele locuri și o jumătate de metru.

Localnicii spun că aproape în fiecare an trec prin acest calvar și îngrijorător este ca sezonul ploios este abia la început.

De mai bine de 48 de ore, necazurile se țin lanț pentru locuitorii din Drăgănești-Vlaşca, însă ultimele 24 au fost cele mai grele

Localnic: "Abia a trecut prima viitură, am apucat de scos apa, acum iar, vai de capul nostru".

N-a trecut nici o săptămână de la inundațiile produse de topirea bruscă a zăpezilor, când oamenii au fost loviți din nou de ape, din cauza ploilor abundente.

Citește și
inundatii romania
14 județe sunt sub ape. În unele case, apa de la robinet nu mai este potabilă

Niciodată un necaz nu vine singur. Peste câteva zile temperaturile vor scădea, iar oamenii nu vor apuca să-și usuce lucrurile.

Pentru a-i ajuta pe oameni să nu ocolească 8 km din cauza drumului inundat, primăria le-a pus la dispoziție un tractor cu remorcă, cu care au făcut naveta prin comună.

Din fericire, ploaia s-a oprit, iar apele se pot retrage în zonele mai joase de câmpie. În urmă cu câteva zile, necazurile au fost provocate de apa adunată pe versanți, în urma topirii bruște a zăpezilor.

Apoi au apărut ploile abundente.

Cel mai rău în județul Teleorman este la Drăgănești Vlașca, unde se află cele mai multe gospodării afectate de inundații.

Nimeni la nivel local nu are bani pentru o deviere temporară a rîului care trece pe lângă localitate, iar după aceea să construiască un canal de fugă și eventual un dig, care să protejeze comuna.

Singura speranță, spun autoritățile locale, este o investiție guvernamentală, pentru că este un proiect care ar depăși câteva milioane de euro.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult