Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Sfaturi pentru a practica kyte pe litoral. Scenele filmate pe o plajă din Constanța

Your browser doesn't support HTML5 video.

Pe un asemenea octombrie însorit, vremea este excelentă la mare pentru iubitorii de sporturi nautice. De pildă, kyte-ul, un sport extrem, în care surferul este tras pe apă de un zmeu uriaş.

Vântul a fost perfect, soarele a încălzit cu 20 de grade, iar amatorii au fost ajutaţi de valurile uniforme. Tot sâmbătă s-a încheiat celebra cursa de caiace a campionului Ivan Patzaichin.

O plajă din Constanța s-a umplut de zmeie la orele prânzului. Curajoşii le-au scos în larg când valurile au fost perfecte pentru sportul care combină plăcerea de a trage un zmeu cu surfingul.

Românii care practică acest sport spun că pe litoralul Marii Negre se pot găsi zone bune pentru Kyte: plajele noastre nu duc lipsă de vânt constat, iar obstacolele sunt minime, atât în apă, cât şi pe uscat.

"Este vremea superbă, încă este cald, 20 de grade. E super azi", spune Andrei Damian, instructor de kyte.

Citește și
sfanta parascheva
Moaştele Sfintei Parascheva și ale Sfintei Ecaterina, în procesiune în Iași. ”Tremur de emoție”

Temperatura apei a fost însă mai scăzută, aşa că un costum de neopren este obligatoriu.

Răzvan este din Bucureşti. A aflat despre schimbarea direcţiei vântului, a urcat în maşină şi în câteva ore era pe plajă.

"Am venit special pentru valuri, vremea este ideală toamna. Acum sunt nişte vânturi stabile, aliniază toate forţele naturii şi tot organismal este pregătit acolo într-un moment foarte scurt în timp", spune Răzvan.

Oricine are îndrăzneală şi condiţie fizică poate practica kyte, spun instructorii.

În apropiere, pe malul lacului Tăbăcărie din Constanța, zeci de turişti au participat la celebra cursa de caiace pe 42 de kilometri.

"Încurajez tinerii, oamenii în vârstă să vină să vâslească în natură. Mai mult de atât ce poate fi mai frumos decât să stai în natură şi să te mişti", spune Ivan Patzaichin.

Amatorii de sporturi nautice sunt norocoşi în acest an: specialiştii spun că sezonul se va prelungi la malul mării până la sfârşitul lunii noiembrie.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicatia Stirile ProTV pentru telefoane Android si iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult