Modifica setarile cookie
Toate categoriile

VIDEO. Imaginile zilei. Zeci de români în costume de baie dansează ”Hora Unirii” într-o piscină, afară. Angajații îi susțin

Your browser doesn't support HTML5 video.

Zeci de români au încins o ”hora unirii” într-o piscină amplasată în aer liber, marți, cu ocazia sărbătoririi Zilei Unirii Principatelor Române.

Peste 50 de bărbați și femei, îmbrăcați doar cu slipuri și costume de baie, s-au ținut de mâini și au dansat hora pe acordurile cunoscutei melodii, care se auzea la un volum destul de ridicat în difuzoarele locului de agrement.

În imaginile filmate în stațiunea Băile Felix se vede cum inclusiv personalul este atras de atmosfera de sărbătoare și dansează, pe margine, împreună cu clienții aflați în piscină.

Totul a fost pus la cale de gazdele din Felix care, în felul acesta, respecta o tradiție de ani buni. Hotelierii spun că au avut un grad de ocupare, în aceste zile, de aproape sută la sută, iar turiștii care au ales Felixul pentru minivacanță au avut și noroc de temperaturi apropiate de cele de primăvară.

Citește și
semimaraton unire
Peste 20 de persoane au sărbătorit Mica Unire alergând 21 de kilometri. Semimaratonul a devenit o tradiție la Galați

Următoarea petrecere cu hora încinsă în bazine va fi, cel mai probabil, de ziua îndrăgostiților.

Și la Constanța, Unirea Principatelor Române a fost sărbătorită într-un mod inedit. Doi bărbați au făcut o baie în mare, cu steagul României în mână, deși apa nu are mai mult de 8 grade Celsius, iar pe plajă bătea un vânt tăios.

La Iași, premierul Nicolae Ciucă și președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, nu au mai intrat în ”hora unirii”, după ce au fost huiduiți.

Românii sărbătoresc la 24 ianuarie Unirea Principatelor Române din anul 1859, realizată sub conducerea domnitorului Alexandru Ioan Cuza, un act de voinţă politică al liderilor din cele două principate româneşti - Moldova şi Ţara Românească şi prima etapă în crearea statului unitar român modern.

 

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult