Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Vârstnici bătuți și obligați să le dea banii angajaților a două cămine de bătrâni din București. Cum s-a aflat totul

Your browser doesn't support HTML5 video.

Autoritatile au făcut o descoperire şocantă în două cămine de bătrâni din Capitală. Patru angajaţi i-ar fi bătut, şantajat şi obligat pe vârstnicii de acolo să le transfere bani din conturile de economii.  

Potrivit anchetatorilor, aceştia își sechestrau victimele şi le duceau cu forţa la diverse bănci.

Doi dintre ei au fost prinşi în flagrant chiar în momentul în care îl îndemnau pe unul dintre bunici să scoată din cont echivalentul a 13.000 de euro.

Potrivit anchetatorilor, pe parcursul unui an, directoarea celor două așezăminte, un îngrijitor şi încă două angajate ar fi agresat, sechestrat, şantajat şi tâlhărit cel puţin 10 bătrâni cazaţi în căminele private de pe Calea Giuleşti, din Capitală.

Citește și: Bloomberg: România se teme de Putin, dar şi Putin se teme de România

Citește și
Românii care au în grijă bătrâni neputincioși vor putea lucra cu jumătate de normă și vor primi indemnizație de la primărie

Autoritățile spun că suspecţii îi băteau pe vârstnici, apoi îi obligau să meargă cu ei la bancă şi să transfere diverse sume de bani în conturile societăţii, în unele cazuri, folosind facturi fictive.

Rețeaua, deconspirată de prezența de spirit a celor de la banca unde bătrânul trebuia să transfere bani escrocilor

Reţeaua a fost deconspirată în momentul în care îngrijitorul şi una dintre femei au mers la o bancă din cartierul Crângaşi, împreună cu un bărbat de 67 de ani, pe care l-ar fi obligat să vireze 65.000 de lei din contul de economii, în conturile celor două cămine.

Pentru că bărbatul nu părea să fie de acord, directorul sucursalei a sunat la 112, iar la faţa locului au sosit poliţiştii Secţiei 20, care i-au prins în flagrant pe suspecţi.

Citește și: Dîncu, întrebat ce s-ar întâmpla dacă Rusia ar ataca România: ”Armata Română ar putea să facă faţă la orice agresiune”

La audieri a ieșit la iveală întreaga poveste. Pe lângă banii din conturi, membrii rețelei ar fi furat un telefon şi mai multe bunuri personale ale unuia dintre bătrâni.

Crina Eșanu, purtătorul de cuvânt al Poliției Capitalei: ”Poliţiştii Secţiei 20, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6, au efectuat şapte percheziţii domiciliare şi au pus în aplicare şapte mandate de aducere, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal, şantaj, purtare abuzivă, tâlhărie şi alte infracţiuni conexe”.

Opt dintre vârstnici au fost mutaţi în centrele DGASPC. Alţi doi au fost luaţi acasă de familii. Între timp, suspecţii au fost arestaţi preventiv pentru o lună de zile.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult