Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Vânzare bună la peşte, înaintea Duminicii Floriilor. "Dacă nu mâncăm peşte de Florii, nu suntem flori"

Your browser doesn't support HTML5 video.

Duminică sunt Floriile, iar cei care au postit în ultimele 6 săptămâni aşteaptă cu nerăbdare dezlegarea la pește.

Şi chiar dacă în restul anului românul preferă porcul, cine nu ar pofti, totuşi un crap ori un caras cu mujdei şi mămăliguţă. Dovadă că sunt destui amatori, astăzi a fost agitaţie pe lângă tarabele negustorilor din pieţe.

Goana după peşte proaspăt a început devreme în Piaţa Obor. Este sezonul scrumbiei aşa că mulţi au dat 35, chiar 39 de lei pe kg.

„Scrumbie, caras, crap, asta e mâncarea românilor. Avem pește şi mai ieftin, şi mai bun, pentru toate buzunarele” explică un comerciant.

Cât costă peștele „de lux”

 

Citește și
Pescarii francezi au blocat camioanele cu pește din Anglia. ”Vreți să vă păstrați apele? Atunci păstrați-vă și peștele”
Pescarii francezi au blocat camioanele cu pește din Anglia. ”Vreți să vă păstrați apele? Atunci păstrați-vă și peștele”

Nu au lipsit nici produsele din segmentul premium. Sturionul costă 40 de lei kilogramul iar dorada 35. Mult mai scump este somonul, care se vinde cu aproape 60 de lei. „Romanul întotdeauna a fost gurmand, şi ştiţi că este o vorbă. Romanul când nu are bani, schimbă o sută de euro” spune un cumpărător.

Au fost destui muşterii şi în Galaţi ori Vaslui. La cuptor, în ciorbă, pe pat de sare sau pe grătar, gospodinele ştiu cum să prepare mâine peştele.

„Crap am luat. Îl fac la cuptor cu legume, cu de toate, că să fie aşa, mai digerabil. Dacă nu mâncăm peşte de Florii nu suntem flori" explică o gospodină.

Aurel Trifan - administrator pescărie: „În săptămâna Floriilor vânzarea se simte, e în creştere. Avem pește atât din Delta Dunării, scrumbie, crap, somn, șalău, caras, cât şi din bursele din Salonic, bursele din Italia.”

A mers vânzarea şi la o păstrăvărie din Maramureş.

Sanda Săcui-Roman, proprietar păstrăvărie: „Suntem bucuroşi să oferim clienţilor noştri păstrăv proaspăt, icre proaspete, păstrăv afumat, cremă de păstrăv afumat. Păstrăvul este proaspăt prins”

Aici, oamenii au dat 15 lei pentru 200 de grame de icre în timp ce păstrăvul afumat costă 60 lei kilogramul.

Dragoș Bercea, chef: „Icrele noastre sunt bogate în proteine şi sunt recoltate de trei zile şi din acestea facem şi salată de icre spumoasă, iar păstrăvul e foarte aromatizat şi marinat.”

Cum cererea este mare, şi-au făcut loc şi capcanele. Numai în Bucureşti, autorităţile au confiscat în jur de 500 de kilograme de peşte şi produse din pește.

 

 

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult