Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un nou protest față de Guvernul PSD, anunțat pentru data de 10 septembrie în București

Un nou protest față de Guvernul PSD a fost anunțat pe rețelele de socializare, pentru data de 10 septembrie, în Piața Victoriei din București.

”Noi suntem poporul

Lupta noastră continuă, nu ne vor intimida cei de la conducere cu ordinele pe care le dau jandarmilor, deoarece noi trebuie să ținem aprinsă flacăra diasporei. În semn de respect față de cei care au venit din afară țării, organizăm un nou protest în fața Guvernului în data de 10 Septembrie 2018.

Așadar vă așteptăm în Piața Victoriei, să ținem aprinsă flacăra diasporenilor.” - se arată în mesajul postat pe Facebook.

Mai mult de 400 de persoane au fost rănite în timpul protestelor recenta, organizate față de fenomenul corupţiei şi față de modificările legilor justiţiei.

Citește și
tudorel toader
Ce spune ministrul Justiției despre prezența procurorului militar la protestele din 10 august

Pe 10 august, circa 100.000 de manifestanţi, în majoritate paşnici, au ieşit în stradă în mai multe oraşe din România, dar 450 de persoane au avut nevoie de asistenţă medicală după intervenţia brutală a poliţiei, care a folosit forţa într-un mod calificat drept "inacceptabil" de către preşedintele României, Klaus Iohannis.

Proteste au avut loc în mod regulat de anul trecut, când Partidul Social Democrat (PSD) a venit la putere şi a introdus modificări sistemului judiciar şi Codului penal. Aceste modificări au fost criticate drept cel mai mare pas înapoi pentru statul de drept de la aderarea României la Uniunea Europeana în 2007.

Pe fondul acestor probleme, şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, recunoscută pentru lupta anticorupţie, a fost concediată luna trecută.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult