Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un liceu din Olt trebuie să îi ofere despăgubiri uriașe unui fost elev

Your browser doesn't support HTML5 video.

Un liceu din Drăgăneşti-Olt, trebuie să îi plătească unui fost elev despăgubiri de peste 20.000 de lei pentru că dascălii i-au scăzut pe nedrept nota la purtare, după care l-au mutat disciplinar la o altă şcoală.

Decizia definitivă a fost impusă de judecătorii de la Curtea de Apel Craiova. Băiatul s-a apărat singur în instanţă, unde a spus că a fost pedepsit pentru că a cerut insistent decontarea cheltuielor cu naveta.

Procesul în urma căruia tânărul a obţinut daune de 22.000 de lei - printr-o decizie definitivă a Curţii de Apel Craiova - a durat peste trei ani.

Băiatul a dat în judecată Liceul Tudor Vladimirescu din Drăgăneşti-Olt pe motiv că, atunci când era elev în clasa a X-,a i-a fost scăzută abuziv, la 8, nota la purtare şi a fost mutat disciplinar la altă şcoală.

La vremea respectivă sancțiunile au fost aplicate pentru că elevul a avut îndrăzneala să ceară - alături de alţi 50 de colegi - decontarea costurilor cu naveta.

Citește și
școală
Caz cutremurător într-o școală din Constanța. Elev înjunghiat de un coleg în pauză

Ionuț Andrei Cocârlău, fost elev: "Noi ne-am cerut drepturile, în special eu, prin cereri scrise. Nu am fost agresiv, nu a fost nicio astfel de atitudine, însă am fost acuzaţi pe parcurs de hărţuire, ameninţare, chiar lovituri, dar niciuna dintre fapte nu s-a dovedit în instanţa de judecată. Soluţia finală este de anulare a tuturor sancţiunilor aplicate de liceul teoretic şi despăgubiri civile."

Tânărul s-a apărat singur în instanţă, pentru că - spune el - nu a găsit un avocat care să credă în şansa lui. Dosarul prezentat în instanţă a strâns 24 de volume.

Ionuț Andrei Cocârlău: "De la sfârşitul clasei a XII-a până în prezent. Eu în vacanţa pentru învăţat pentru sesiunea de bac, eu de fapt scriam la recurs. Era viitorul meu în joc. Era un elev contra unui întreg sistem a fost liceul implicat, inspectoratul şcolar şi un minister şi am învins."

Pe lângă bani, tânărul a obţinut în instanţă şi refacerea mediilor. Conducerea liceului unde a învăţat băiatul, susţine în continuare că decizia sancţionării lui a fost una corectă.

Ionuț Bogdan Popescu, purtător de cuvânt Liceul Tudor Vladimirescu: "Aşteptam acum hotărârea redactala ca să vedem în detaliu. Școala consideră că au fost respectate toate regulamentele cu care funcţionăm. S-au epuizat deocamdată căile ordinarare dar urmează căile extraordinare."

Dumitru Ciubuc, viceprimar Drăgănești-Olt: "În cauzul în care liceul va pierde se va îndrepta asupra personelor vinovate pentru a recupera sumele de bani pe care judecătorul le va stabili că despăgubiri."

Fostul elev care a dat în judecată liceul este acum student în anul 3 la Facultatea de Drept din Sibiu şi vrea să ajungă procuror.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult