Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un ieșean a fost prins cu un permis auto scos la imprimantă, pe care nu era trecută nici măcar țara

Un bărbat din Iași a fost condamnat pentru infracțiuni rutiere, după ce a fost prins de patru ori circulând fără permis. Într-un caz a prezentat un permis de conducere luat de pe internet și tras la imprimantă, pe care nu era trecută nici măcar țara.

 

Un ieșean din Valea Lupului a fost condamnat în primă instanță la 4 ani de închisoare după ce a fost prins de patru ori circulând cu acte neconforme, o dată prezentând chiar un permis auto luat de pe internet și tras la imprimantă, pe care nu era trecută nici măcar țara, scrie Ziarul de Iași.

Prima dată a fost oprit în trafic în 2018, pentru că mașina sa prezenta defecţiuni la faruri. La solicitarea poliţiştilor, a prezentat un „permis de conducere” emis de International Drivers Group Inc.

„Actul” nu conţinea elementele de siguranţă specifice şi nici menţiuni cu privire la ţara emitentă, fiind alcătuit doar din două suporturi de material plastic tipărite cu ajutorul unor imprimante cu jet de cerneală peste care erau aplicate folii de plastic cu elemente variabile în lumină.

Citește și
Un tânăr din Dâmbovița fără permis a lovit cu mașina doi pietoni, apoi a fugit. Polițiștii sunt pe urmele lui
Un tânăr din Dâmbovița fără permis a lovit cu mașina doi pietoni, apoi a fugit. Polițiștii sunt pe urmele lui

Un astfel de „permis” poate fi cumpărat online cu echivalentul a 25-50 dolari din spaţiul ex-sovietic, mai cu seamă din Ucraina. Ulterior, bărbatul avea să fie depistat de încă trei ori în trafic fără permis.

În faţa instanţei, ieșeanul a prezentat ca dovezi ale dreptului său de a conduce o fişă de şcolarizare pentru conducerea autovehiculelor şi o cerere privind prezentarea la examenul pentru obţinerea permisului de conducere, ambele din 2013.

 

Condamnat pentru înșelăciune și urmărit pentru trafic de migranți

 

Verificările efectuate au arătat că el nu avea permis valabil emis de autorităţile române, moldoveneşti sau ucrainene. De asemenea, instanţa a considerat că inculpatul era conştient de faptul că reprezintă un pericol în trafic, regretele exprimate fiind pur formale.

Judecătorii au luat în calcul şi antecedentele sale penale, respectiv faptul că fusese eliberat condiţionat după o condamnare de 7 ani şi 4 luni de închisoare pentru înşelăciune, uz de fals, evaziune fiscală şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, aflându-se totodată sub urmărire penală pentru trafic de migranţi.

Pedeapsa finală stabilită de magistraţii Judecătoriei a fost de patru ani de închisoare. Curtea de Apel urmează să preia dosarul în martie.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult