Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un grup de motocicliști cu suflet mare ajută oamenii sărmani și vârstnicii singuri din București. ”Am zis să facem de drag”

Your browser doesn't support HTML5 video.

Câțiva prieteni, mulți dintre ei motocicliști, strâng zi de zi donații de la oameni cu suflet mare, apoi le duc persoanelor cu dizabilități, familiilor sărmane sau vârstnicilor.

 

În acest sfârșit de săptămână au fost vizitați seniori din București, fără o locuință ori un venit.

Alexandrina Simion are 66 de ani, iar de 8 nu mai are o casă a ei. Soțul său a lucrat la ICRAL - de unde au primit, înainte de '89, un apartament. Numai că, în 2013, când a rămasă văduvă, a fost evacuată. Trebuie să se descurce cu o pensie de nici 800 de lei, iar de 20 de ani așteaptă o locuință socială.

Alexandrina Simion, pensionară: "M-am dus și am întrebat la ei, au dat case din 2016-2017, iar eu din 2000 de ce nu? Le-am pus întrebarea de 100 de ori. Așteptați, așteptați, așa mi-au zis".

Citește și
Pensionar
După zeci de ani de muncă, unui pensionar nici nu îi ajung banii de mâncare. "Taxele sunt mari, medicamentele scumpe"

La fel ca ea, numai în București sunt peste 50.000 de vârstnici nevoiași și singuri care merg constant la centrul de seniori.

"Aici aveți mai multe produse de bază, produse alimentare de bază - făină, fasole".

Alexandra Dobre, director Centrul pentru Seniori București: "Îi ajutăm pe zona de alimente de bază, chiar și medicamente. Am reușit să organizăm și programe de recreere, să-i încurajăm și să le facilităm accesul la cultură".

 

”În fiecare noapte ducem mâncare pe stradă”

 

Cele mai multe produse au fost donate.

"- Ce sunt, hăinuțe? - Haine, haine. - Mulțumim mult. - Mai am două sacoșe. - Mulțumim".

În acest caz, câțiva motocicliști prieteni și-au dat mâna să ajute pe oricine, de la copii și persoane cu dizabilități, până la familii sărmane sau bătrânii nimănui.

Cristian Filip, președintele Asociației Eco Durabil: "Toată nebunia a început de la faptul că noi duceam mâncare pe stradă. Oamenii au căpătat încredere în noi, în continuare în fiecare noapte ducem mâncare pe stradă, și ne-au solicitat alte multe elemente pe care nu le găseam nicăieri. Și am zis să facem de drag. Mai ales în perioada asta a pandemiei, în care toți am fost loviți de anumite probleme”.

De la 1 iunie, există primul centru de economie circulară, pe Calea Plevnei din București, unde oricine poate veni cu haine, încălțăminte, rechizite, electrocasnice și chiar mobilă. Toate obiectele sunt igienizate și reparate, după care sunt trimise către persoanele vulnerabile.

 

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult