Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Studenții care revin în bănci riscă să-și piardă locurile de muncă pe care și le-au luat în pandemie. Unii vor să abandoneze

Your browser doesn't support HTML5 video.

După cursurile online din pandemie, studenții sunt obligați să revină în bănci. Dar cei care s-au angajat între timp nu vor să-și piardă slujbele și ar prefera să învețe tot de la distanță.  

La fel se întâmplă și cu cei care nu au locuri în cămin sau bani să închirieze o garsonieră. Unii vor să amâne examenele din acest an universitar. Alții iau în calcul chiar renunțarea la studii.

Andreea este studentă la Facultatea de Litere din Cluj-Napoca. Acum este acasă în Sălaj, de unde lucrează online. E consultant financiar și se gândește cum să-și împartă timpul între cursuri și muncă.

Andreea Șerban, studentă: ”Mi-ar fi dificil să fac această tranziție la mediul fizic, pentru că trebuie să mă adaptez din nou. Chiar ideea aceasta de a fugi dintr-un loc în altul, de la o sedință online, la un curs și un seminar fizic".

Și Ana-Maria e studentă. Lucrează și ne spune că nu poate să ajungă la cursuri.

Citește și
studenti
Studenții români se luptă pentru o șansă de a construi alături de experți prototipuri pentru ideile lor de afaceri

Ana-Maria Gheorghe, studentă: ”Să merg fizic mi-ar fi imposibil. M-am gândit în cazul în care nu voi găsi înțelegere din partea profesorilor singura soluție care mi-a rămas este să abandonez, deși nu mi-aș dori".

Denisa Mălan, prefectul studenților Universitatea Babeș- Bolyai Cluj-Napoca: ”50 la sută dintre ei sunt deja angajați. Marea majoritate au avut un an sută la sută online și 45 la sută din ei se gândeau să abandoneze studiile pentru aceste două luni și să reia la anul".

Unele universități au dat răgaz studenților până în aprilie să revină în sălile de curs

Studenții nu își mai pot îngheța acum anul universitar. Doar cei din ultimul an își pot amâna examenele de final.

Laura Irimieș, purtător de cuvânt Universitate Babeș- Bolyai Cluj-Napoca: ”Mulți dintre ei și-au găsit un loc de muncă, altora le este foarte greu acum să își găsească o chirie, știindu-se că în Cluj nu sunt ieftine. Am încercat să solicităm rămânerea în sistemul hibrid sau online până la sfârșitul acestui an universitar".

Mihai Budurean, student angajat: ”Îmi voi stabili programul în așa fel încât să nu se suprapună cu cursurile".

Daniel Ilisoi, student angajat: ”Este puțin dificilă trecerea asta bruscă, facem totul fizic, programul este obositor. În online era mai ușor".

Și la Politehnica Timișoara studenții angajați găsesc înțelegere.

Florin Drăgan, rector Universitatea Politehnica Timișoara: ”În funcție de cazurile acestea speciale vor avea o situație în care pot să își predea diferite proiecte, să vină cu o altă grupă sau subgrupă, să permitem puțin mai mult".

Unele universități le-au dat răgaz studenților până în aprilie pentru a reveni în sălile de curs.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult